Ville Koistinen palaa Liigaan monen vuoden tauon jälkeen. Hän on pelannut viimeisimmät vuodet Keski-Euroopassa, mutta uralta löytyy myös 103 runkosarjaottelua sisältävä NHL-jaksokin.

HPK:ssa ensi kaudella pelaava Koistinen kertoo urastaan Suplan Liiga-podcastissa.

– Olisi niitä voinut enemmänkin tulla, mutta jossittelu on turhaa. Olen iloinen, että olen nähnyt sen. Jossain vaiheessa yksi kaverikin kysyi, että mikä oikein mätti tässä hommassa. 103 peliä ja 32 pistettä, niin lukematkin ovat hyvät. Ne hommat eivät vaan jatkuneet, hän sanoo.

– Minulla meni polvikin silloin rikki ja se NHL-ura loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Mitähän siitä nyt sanoisi? Kiva, kun pääsin käymään!

Koistinen palaa Suomeen Sveitsin mestarina. Tuo titteli tuli keväällä 2015 Davosissa. Hän on myös MM-hopea- ja -pronssimitalisti.

– Se, että pääsi käymään NHL:ssä muutaman kauden ajan, oli jokaisen pikkupojan unelma. Olin hieman väliinputoaja. Koko ajan oli kiikun-kaakun, että olenko pelaavassa kokoonpanossa. Se vähän stressasi ja oli epävarma olo pitkän aikaa siellä. Omalla tavalla se aika urasta on sumeanakin. En muistanut esimerkiksi, että yksi kaverini oli käynyt siellä. Kaikin puolin se oli hieno kokemus, mutta Sveitsin nostan uran parhaaksi ajaksi.

Koistisen pitkä haastattelu löytyy Suplasta.