KOMMENTTI: Patrik Laine, tee kaikille palvelus – älä tule jääkiekon MM-kisoihin!

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineella on takanaan synkkä maaliskuu: 13 NHL-ottelua toivat heikot tehot 3+2, ja Winnipeg Jets ei onnistunut rakentamaan minkäänlaista loppukiriä taistelussa NHL:n pudotuspelipaikasta. Suomalaissensaation heikko vire vei häneltä suurella todennäköisyydellä mahdollisuuden voittaa NHL:n vuoden tulokkaalle annettavan Calder Trophyn.

Upean tulokaskauden NHL:ssä pelanneen Patrik Laineen kausi Winnipeg Jetsissä päättyy siis runkosarjaan. Kiekkofanit ympäri Suomea ovat jo varmoja, että teinitähti on Leijonien ykkösketjun laidalla kevään MM-kisoissa.

Monet merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Laineen kannattaisi jättää kevään karkelot väliin. Tehojen lisäksi nuorukaiselta on puuttunut viime aikoina tietty terävyys, ja hän on näyttänyt ajoittain varsin väsyneeltä.

Huippu-urheilun kovassa suorittamisessa unohtuu monesti, että lepo voi joskus olla paras ja kypsin ratkaisu. Päätös on myös erittäin vaikea tehdä. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Mikael Granlundia, joka paloi kaudella 2011-2012 täysin loppuun uurastettuaan joka paikassa HIFK:ssa, Leijonissa ja Nuorissa Leijonissa. Laineen on vältettävä sama virhe.

Vaikka NHL:n ns. “sophomore slump” eli toisen kauden kirous olisikin vain myytti, pitää Laineen antaa itselleen parhaat mahdollisuudet onnistua Jetsissä myös toisella NHL-kaudellaan. Ratkaisu jättää MM-kisat väliin palvelisi myös Leijonia pitkällä aikavälillä Leijonia, mikäli NHL-tähdet ovat mukana ensi vuonna olympialaisissa. Ratkaisu olisi lisäksi riskitön Laineen kannalta, koska huippulahjakkuuden ei tarvitse huolehtia siitä, että hänet sivuutettaisiin olympiavalinnoissa jätettyään MM-kisat väliin.

Laineen mahdollinen ratkaisu jättää MM-kisat väliin olisi vaikea pala Laineelle, mutta sitä se olisi myös Leijonien päävalmentajalle Lauri Marjamäelle, jonka pesti on alkanut heikosti. Marjamäki haluaa takuuvarmasti Laineen kisoihin. Älykäs kiekkomies ymmärtäisi kuitenkin varmasti nuorukaisen päätöksen.

Kuhina Laineen ympärillä olisi muutenkin hyvä rauhoittaa, vaikka nuorukainen on osoittanut olevansa kypsä huippu-urheilija. Jo syksyn World Cupissa oli havaittavissa, että osa suomalaisesta kiekkokansasta tekee Laineesta mielellään syntipukin ja maalitaulun, kun Leijonien peli ei kulje.

Patrik Laineella on kevään MM-kisoissa paljon enemmän hävittävää kuin voitettavaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.