Kommentti: Joel Pohjanpalon painajainen päättyi – ainakin osa siitä

© Kuva: Getty Images

Suomen ykköshyökkääjä Joel Pohjanpalo palasi lauantaina Bundesliigakentille pitkän tauon jälkeen. Minuutteja ei tullut kuin vajaat kymmenen, kun lisäaika otetaan huomioon, mutta viesti oli minuuttimäärää tärkeämpi. Pohjanpalo kuuluu Leverkusenin kokoonpanoon ja on myös yksi vaihtoehto keväälle, valmentaja Heiko Herrlichin papereissa.

Vastoin tapojaan Joel Pohjanpalo ei osunut pienillä minuuteillaan. Leverkusen jäi vierastasapeliin Freiburgin kanssa. Joukkueen asema ei tasapelin myötä heikentynyt, sillä Werkself taistelee edelleen täysillä Bundesliigan kakkossijasta ja vähintään paikasta Mestarien liigaan. Mikä on Pohjanpalon rooli tässä taistelussa, se on vielä avoin kysymys.

Pohjanpalo halusi lainasiirtoa muualle, koska syksystä tuli kovin pitkä vastuun ulotuttua vain penkkikomennuksiin. Leverkusenin oli lainaan myönteinen, mutta ei millä ehdoilla tahansa. Taloudellinen pyyntö oli huhujen mukaan useita satoja tuhansia ja päälle Pohjanpalon koko palkan hoitaminen. Tuollainen yhtälö karkottaa ison joukon seuroja luonnollisesti pois. Mutta koko prosessi antoi Pohjanpalolle ja hänen taustalleen hyvää tietoa siitä, millainen markkinoiden kiinnostus on: ja se oli kova.

Monenkaan seuran nimeä ei julkisuudessa mainittu, mutta tietojen mukaan kiinnostusta oli Saksan Bundesliigasta useammasta seurasta, Englannista Championshipin isoimmista seuroista sekä Valioliigan häntäpäästä, Espanjasta ainakin Malaga oli Pohjanpalosta kiinnostunut ja Ranskastakin tuli konkreettinen tarjous. Eli jo nyt on tiedossa, että Pohjanpalo kiinnostaa ja hän myös jatkaa matkaansa kesällä, jos tuleva asema ei tyydytä.

Ehkä tämäkin on käynyt Leverkusenin johdon ja miksei valmentajankin mielessä. Leverkusen kuitenkin kehitti vuosia Pohjanpaloa askel askeleelta kohti Bundesliigaa ja vastuuta. Ja käytti tähän kosolti rahaa, mikä pantiin ilolla myös merkille HJK:n erilaisten vuokrarahojen laskemisesta vastanneiden henkilöiden tileissä. Siksi ei ole kovin yllättävää, että Leverkusen yrittää kovasti tehdä Pohjanpalon kanssa jatkosopimuksen jo nyt. Tähän tuskin Pohjanpalo suostuu, jos tarjous ei ole taloudellisesti todella messevä ja ellei se sisällä hyvin kevyttä ulosottopykälää. Tämän lisäksi joukkueen pelaajiston kehityksen täytyy olla Pohjanpalon näkökulmasta lupaava. Eli todennäköisesti jonkun nykyisistä hyökkääjistä pitäisi lähteä.

Ensi kesänä Joel Pohjanpalon sopimusta on vielä kausi jäljellä. Se tarkoittaa Saksassa yleensä aina kauppaa muualle, sillä Saksassa todella inhotaan tilannetta, että pelaaja lähtisi ilmaiseksi pois. Tai vaihtoehtoisesti sitten jatkosopimusta. Viimeistä sopimuskauttaan pelaavat pelaajat Bundesliigassa ovat tuiki harvinaisia – Lukas Hradecky on oikeasti suuri poikkeustapaus normaalista.

Kuka tietää, mitä kevät vielä pitää Pohjanpalolle sisällään. Nyt kymmenen minuuttia, seuraavassa pelissä ehkä enemmän? Kovin paljoa minuutteja Pohjanpalo ei tarvitse iskeäkseen, sen ovat tilastot näyttäneet. Pitää myös muistaa, että Leverkusenin koko hyökkäyskalusto on pysynyt koko kauden terveenä ja ilman pelikieltoja. Todennäköisesti näin ei tule jatkumaan koko kautta loppuun, joten myös toisen epäonni saattaa keväällä olla Pohjanpalon onni.

Nyt tuli vuoden ensimmäiset minuutit ja toivottavasti putki aukesi. Pohjanpalon lisäksi suomalaiset jalkapallofanit tarvitsevat hänen onnistumisiaan eikä vähiten Markku Kanerva, joka varmasti toivoo ykköstykiltään paluuta kunnon minuuteille jo keväällä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.