Maastohiihdon maailmancup jatkui tiistaina Drammenissa perinteisen sprinteillä. Kaikkiaan seitsemän suomalaista nähtiin kilpailujen erävaiheissa.

Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen, joka oli päivän 15. Myös Katri Lylynperä (21.) ja Jasmi Joensuu (26.) nähtiin kilpailun erävaiheessa. Miesten kilpailussa Emil Liekari oli parhaana suomalaisena kilpailun 20. Muista suomalaisista myös Lauri Vuorinen (23.), Niilo Moilanen (28.) ja Joni Mäki (30.). olivat erävaiheessa mukana. Naisten kilpailun voittoon hiihti Norjan Kristine Skistad. Miesten kilpailun vei nimiinsä puolestaan Norjan Johannes Klæbo.

Parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Kerttu Niskanen oli kokonaisuutena tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Tyytyväinen olen kyllä sprinttipäivään. Aika-ajon seitsemäs ja vain reilu neljä sekuntia keulaan, niin se oli todella hyvä. Ihan hyvän oloista hiihtämistä oli erässäkin ja tottakai siitä olisi mieli vielä halunnut jatkaa. Erän kolmas ja aika ei riittänyt, niin päivä jäi siihen. Ihan hyvä maku jäi kuitenkin päivästä, Niskanen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa Drammenin sprintissä mukana ollut Emil Liekari oli niin ikään tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Uran ensimmäinen Drammenin sprintti takana. Aika-ajosta jatkoon ja oli omasta mielestä vahva aika-ajo. Erässä oli todella hyvä suksi ja oli kulkua. Vähän liian taakse jäin siinä alussa ja jouduin sieltä sitten puikkailemaan. Laskussa sain nostettua sijoja, mutta ehkä tuli vähän taktinen kömmähdys ja jouduin ulkokurviin U-mutkassa. Sieltä sitten viimeiseltä sijalta lähdettiin kirimään loppusuoraa kohti. Neljänneksi pääsin omassa erässä ja tyytyväinen kyllä olen, Liekari kertoi.

Viaplay lähettää kaikki maastohiihdon MM-osakilpailut suorina lähetyksinä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote