Veikkausliigan kärkijoukkueet täydentävät viikonlopun kierroksen sunnuntaina. HJK isännöi kotonaan Ilvestä ja sarjaa puhtaalla pelillä johtava KuPS matkustaa Maarianhaminaan. HJK lähtee otteluun Ilvestä vastaan selvänä ennakkosuosikkina, varsinkin, kun HJK-laina Kai Meriluoto ei saa pelata. Neljän maalin Meriluoto on sivussa Palloliiton säännön vuoksi.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela haluaa, että HJK on jatkuvasti vaarallisempi joukkue hyökkäyspäässä.

– Pääpaino on siinä, miten pystymme olemaan jatkuvasti vaarallisempia, luomaan sekä enemmän että parempia maalipaikkoja ja tekemään parempia ratkaisuja vastustajan boksin lähellä. Tällä hetkellä meillä on paljon keskityksiä, mutta joissain hetkissä meidän kannattaisi syöttää boksin ympärillä tai sen sisään, jotta löytäisimme itsemme vielä paremmista syöttö- ja maalintekopaikoista, Koskela sanoi HJK:n verkkosivuilla.

KuPS matkustaa saarelle ennätyksellisessä tappiottomassa putkessa. Kotijoukkue IFK Mariehamnin leirissä tiedetään, miten vahva KuPS on.

– Edessä on kova, mutta myös hieno haaste. Jos aiomme voittaa heidät, meiltä vaaditaan todella hyvä esitys. Toivottavasti yllämme siihen, Robin Sid sanoi Ålandstidningenille.

– Pelaajat ovat hyvin harjoitettuja ja taitavia ja he tietävät koko ajan mitä tehdä kentällä sekä pallollisena että pallottomana. Valakari on tehnyt hyvää työtä, Sid sanoi.

Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.