Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n presidentti Gian Franco Kasper ei yhdy monen kritiikkiin siitä, että vuoden 2022 talviolympialaiset myönnettiin Kiinan Pekingille.

Talviurheilu on Kiinassa täysin marginaalilaji, jos sitäkään. Olympialaisista 2018 kisasivat loppusuoralla myös Oslo ja Kazakstanin Almaty, Oslo kuitenkin luovutti, joten lopullinen valinta tehtiin Pekingin ja Almatyn välillä. Erityisen paljon kritiikkiä on herättänyt se, että kisojen kustannukset ja infrastruktuurivaatimukset ovat riistäytyneet niin totaalisesti käsistä, että harvalla maalla on enää varaa ja halua järjestää olympialaisia.

Presidentti Kasper ei yhdy kritiikkiin.

– Tiedän että aika moni on ollut sitä mieltä, ettei kisoja pitäisi viedä maahan, missä ei ole talviurheiluperinteitä. Mielestäni tämä on kuitenkin huikea mahdollisuus ja kehitysaskel hiihdolle, ja kaikille talvilajeille. Saamme mahdollisuuden esitellä lajejamme miljoonille uusille ihmisille, Kasper sanoo FIS:n nettisivujen haastattelussa.

-FIS on aina pitänyt hyvin globaalia linjaa, kun on esimerkiksi päätetty maailmancupin järjestäjämaista. Lisäksi järjestämme lapsille erilaisia tapahtumia eri puolilla maapalloa, missä he saavat tutustua talviurheiluun. Olympiakomitean työ antaa meille mahdollisuuden laajentaa talviurheilun tunnettuutta jatkossa varmasti myös muissa maanosissa.

Ennen Pekingiä 2022 pidetään vuoden 2018 talviolympialaiset myös Aasiassa, Etelä-Korean Pyeongchangissa. Jo tällä kaudella Koreassa järjestetään alppihiihdon Olympic Test Event –kilpailut.

– Joka kerta, kun pystymme laajentumaan uusille alueille, se on suuri mahdollisuus koko hiihtoteollisuudelle. Rata Koreassa vaikuttaa oikein hyvältä ja on hienoa, että alppihiihtoväki saa jo nyt pientä esimakua siitä, mitä on edessä olympialaisissa 2018, Kasper uskoo.