Eurooppa Liigan pudotuspelit jatkuivat torstaina. Näissä peleissä ratkaistiin seitsemän puolivälieräjoukkuetta. Seitsemän siksi, että RB Leipzig oli jo selvittänyt tiensä jatkoon johtuen Moskovan Spartakin joutumisesta hyllylle. Illan sykähdyttävin hetki koettiin Lontoossa, kun West Ham pudotti jatkosta kilpailun kestomenestyjä Sevillan.

West Hamin ukrainalaistähti Andrey Yarmolenko sai edellisessä MM-karsinnassa suomalaisilta lempinimen ”Jarmo”, vastustajajoukkueen tähtipelaajan kunnialla. Mies tuli pari minuuttia ennen ottelun loppua vaihdosta kentälle ja jatkoajalla helähti: Yarmolenkon voittomaalilla West Ham eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja miehen tuuletuksesta näki, missä syvimmät ajatukset ovat. Luonnollisesti sodan runtelemassa kotimaassa, Ukrainassa.

Glen Kamaran Rangers piti pintansa vieraskentällä Crvena Zvevdaa vastaan. Vaikka Rangers hävisi 1-2, ensimmäisen ottelun tulos riitti jatkopaikkaan. Braga pelasi Monacon kanssa vierastasapelin ja se riitti jatkopaikkaan. Barcelona voitti Galatasarayn vieraskentällä 2-1 ja eteni jatkoon. Lyon ja Porto pelasivat Ranskassa 1-1 tasapelin ja se riitti Lyonille jatkopaikkaan. Frankfurtin ja Real Betisin ottelupari meni jatko-otteluun. Jatko-ottelun viimeisellä minuutilla Frankfurt teki maalin ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Sen sijaan Leverkusen ei pystynyt Atalantaa lyömään kotonaan. Huima painostus ei tuonut maalia ja loppujen lopuksi italialaiset löivät naulan Lukas Hradeckyn ja kumppanien arkkuun iskemällä vastahyökkäyksestä voittomaalin. Atalanta jatkoon. Leverkusen voi nyt keskittyä Bundesliigassa taisteluun neljän parhaan joukkoon sijoittumisesta ja ensi kauden Mestarien liigan paikasta.

Elisa viihde Viaplay ja V Sport -kanavat näyttävät kaikki Eurooppa Liigan ottelut suorina lähetyksinä.