Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen ajoonsa Espanjan MM-rallin avauspäivänä. Sebastian Ogier johtaa Latvalaa avauspäivän jälkeen neljällä sekunnilla.

– Renkaiden kanssa alkoi olla viimeisen pätkän lopussa hieman hankaluuksia, mutta aika hyvin tuosta selvisimme. Auton säädöt ovat nyt ihan eri lailla kuin vuosi sitten, nyt yritämme hyökätä mutkiin paljon rohkeammin. Viimeiset EK:t hyökkäsin kyllä aika rajusti, enkä miettinyt juurikaan renkaita, Latvala sanoi WRC.comille.
– Ogier veti kyllä lopun tosi hyvin. Tiellä oli aika paljon irtoroinaa viimeisellä pätkällä, enkä pystynyt ajamaan ihan yhtä hyvin kuin aiemmin tänään. Toisaalta en olisi monta asiaa tänään pystynyt paremmin tekemään. Olemme paljon paremmassa vauhdissa kuin vuosi sitten täällä, joten kaikki on mahdollista, jopa voitto, Latvala sanoi.

Sebastien Ogier oli liikkeellä toisenlaisella mentaliteetilla.
– En ole vielä ajanut lainkaan limitillä, lähinnä säästänyt renkaita ja tullut varmasti, Ogier sanaili.
– Viimeisellä pätkällä yritin rutistaa ihan tosissani, mutta rengas ei vain riittänyt.

Esapekka Lappi taistelee yhä WRC2 maailmanmestaruudesta. Yhdeksän pistettä edellä oleva Nasser Al-Attiyah on selvästi takana. Lappi on luokassa kolmantena 39 sekuntia johtavan Pontus Tidemandin takana. Al-Attiyah on neljäntenä jo yli minuutin päässä suomalaisesta.
– Kaikki tuntuu hyvältä juuri nyt. Täällä joutuu miettimään, koska on hyvä aika ladata täysillä ja koska ei. Jos fiilis on hyvä, annan mennä, Lappi kertoi.
– Muutamia ongelmia tänään oli, mutta yritän vain pitää silmällä Al-Attiyahia. Kaikki on edelleen auki.