Huuhkajat päättää harjoitusleirinsä tiistaina kohdatessaan Slovakian. Päävalmentaja Markku Kanerva lupaa kokoonpanoon muutoksia.

Huuhkajat avasi leirin harjoitusottelut 1-1-tasapelillä Islantia vastaan. Kanerva kokeili Huuhkajien miehistöllä jälleen jotain hieman uutta. Suomi pelasi ottelussa sekä 3-5-2 että 3-4-3 –ryhmityksillä.

– Islantia vastaan käytimme vähän erilaisia ryhmityksiä ensimmäisellä ja toisella jaksolla. Ainahan se on myös tilanteiden lukemista. Jos meillä on tietyt suunnitelmat ja vastustaja pystyy estämään ne, pelaajien pitää pystyä reagoimaan, Kanerva mietiskeli Palloliiton verkkosivuilla.

Slovakia kohtasi perjantaina Norjan Oslossa ja hävisi 0-2. Suomen valmennus on haravoinut ottelun tarkkaan ja löytänyt sieltä Slovakian sekä heikkoudet että vahvuudet.

– Slovakia on liikkuva ja juoksuvoimainen joukkue. Ennen kaikkea keskikenttä rotatoi paljon. Kyllä sieltä heikkouksiakin löytyy. Heidän puolustamisensa ei ihan vakuuttanut. He seuraavat paljon omia miehiä, joka mahdollistaa hyvillä liikkeillä tilojen synnyttämisen. Kyllä siitä kova vääntö varmasti tulee, Kanerva ennakoi.

Huuhkajat joutuu lähtemään otteluun ilman loukkaantunutta Mikael Soisaloa. Kanerva aikoo muokata joukkueen kokoonpanoa Slovakia-peliin.

– Sanotaan, että ainakaan samaa kokoonpanoa kuin Islanti-pelissä ei nähdä. Muutoksia tulee, Kanerva totesi.

Suomen ja Slovakian välinen ottelu käynnistyy tiistaina Murciassa Estadio Nueva Condominalla Suomen aikaa kello 19.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.