HJK:n jatkomahdollisuudet Konferenssiliigassa murenivat, kun se hävisi saksalaisseura Eintracht Frankfurtille 0-1.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli luonut joukkueelleen selvän pelisuunnitelman, jolla Frankfurtia lähdettiin haastamaan. Klubin formaatio oli erilainen kuin yleensä, kun viiden linja oli vaihtunut neljän linjaan, ja Santeri Hostikka pelasi niin kutsuttuna valeysinä Bojan Radulovicin oltua sivussa.

– Se (pelisuunnitelma) toimi niin hyvin kuin se voi toimia Saksan Bundesliigan huippukuntoista joukkuetta vastaan. Onnistuimme mielestäni todella hyvin. Uskoimme itseemme ja keskityimme oikeisiin asioihin. Pojat tekivät kaiken, mitä suomalainen seurajoukkue voi tuollaista huippujoukkuetta vastaan tehdä – paitsi maali jäi tekemättä, Korkeakunnas toteaa HJK:n sivuilla.

Ottelun ainoa maali nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Farès Chaïbi laukoi boksin kulmalta käytännössä täydellisen laukauksen takayläkulmaan. Vierasjoukkueella oli ottelun aikana pari muutakin laadukasta maalipaikkaa, mutta Klubin tolppien väliin palannut Niki Mäenpää oli erinomaisessa torjuntavireessä.

Klubi sai pallon kertaalleen Frankfurtin maaliin saakka, mutta Miro Tenhon tyylikäs puskumaali hylättiin lopulta rikkeenä. Paine saksalaisten puolustuskolmanneksella kasvoi kuitenkin koko ajan, ja lisäajalla käytiin jo todella lähellä pariinkin otteeseen.

Tarina olisi ollut lähellä täydellistä, jos vaihdosta kentälle tullut Roope Riski olisi saanut suunnattua saksipotkunsa kohti maalia. Neljä kautta Klubia edustanut Riski pelaa viimeisiä otteluitaan HJK-paidassa, sillä ensi kaudella miehen tie vie Ilvekseen.

– Käsikirjoitus oli kaunis. Se olisi ollut täydellinen, jos Roope olisi vielä tehnyt saksipotkustaan. Pojat pelasivat rohkeasti ja uskoivat itseensä sekä toisiinsa. Esimerkiksi Hostikka pelasi ensimmäistä kertaa valeysin roolissa ja oli erinomainen. Hän pystyi voittamaan palloja ja aikaa joukkueelle.

– Ehkä joissain tilanteissa olisimme voineet olla vielä suoraviivaisempia, jotta olisimme saaneet hyödynnettyä Hassanen (Bandé) ja Topin (Keskinen) nopeutta vielä paremmin. Se oli kuitenkin ajatuksena, että mennään sinne selustaan. Mutta kokonaisuutta ajatellen ei minulla tule mieleenkään, että olisin voinut vaatia pojilta mitään enempää – aivan huippusuoritus.

Korkeakunnas kiitteli joukkueen taisteluilmettä. Päävalmentaja oli erityisen ylpeä siitä, että aivan ottelun alkuhetkillä Klubi selvitti hyvin hankalan näköisen erikoistilanteen maaliviivan tuntumasta, ja että Frankfurt onnistuttiin painamaan syvälle omalle alueelleen ottelun lopussa.

– Nostaisin vielä sen, miten puolustimme ensimmäisen kulman. Pelastimme useamman kerran pallon maaliviivalta – mitä taistelutahtoa ja venymiskykyä! Lisäksi saimme tuon tasoisen joukkueen kyykkyyn lopussa. Meillä oli todella kova paine, ja pojat uskoivat siihen, että voimme tehdä maalin. Mielestäni nämä alun ja lopun hetket tiivistävät hyvin sen, miten hyvin olimme latautuneita, halusimme pärjätä ja uskoimme itseemme.

Viaplay ja V sport kanavillaan esittävät Konferenssiliigan otteluita suorina lähetyksinä.

Lähde: HJK:n verkkosivut