Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjaa pelattiin keskiviikkona ja HJK otti askeleen kohti mestaruutta, vaikkei edes pelannut.

HJK:n pahin kilpakumppani KuPS jäi yllättäen pisteittä hävitessään kovavireiselle SJK:lle 1-3. HJK pelaa oman ottelunsa torstaina kohdantessaan FC Hongan. Voitolla HJK venyttäisi eron KuPS:aan jo kahdeksaan pisteeseen, mutta ottelun enemmän pelanneena.

FC Hakan vahva vire jatkui, kun se kaatoi FC Interin 1-0. Maalitykki Lee Erwin jatkoi loistovirettään iskemällä ottelun ainoan maalin. Skottikärki on tehnyt tällä kaudella 15 maalia. Voitolla Haka nousi pisteen päähän kolmantena olevasta Hongasta. Espoolaisilla on tosin peli vähemmän pelattuna, mutta se kohtaa torstaina HJK:n.

Haastajasarjassa VPS ja Ilves varmistivat sarjapaikkansa. Ilves murskasi HIFK:n 5-1 ja VPS haki pisteet Lahdesta 2-0-voitolla. Käytännössä HIFK:n putoaminen varmistui, sillä eroa Lahteen on yhdeksän pistettä, kun kolme peliä on pelaamatta. Lisäksi sen maaliero on kahdeksan huonompi. Samasta syystä FC Lahti on varma karsija, sillä AC Oululle 2-4 hävinnyt IFK Mariehamn on yhdeksän pistettä edellä, mutta 28 paremmalla maalierolla.

AC Oulun Haastajasarjan voitto on sinettiä vaille selvä.