Pahoista taloudellisista vaikeuksista kärsivä Veikkausliigajoukkue HIFK tiedottaa, että joukkueen toiminta jatkuu ainakin heinäkuun ajan.

HIFK:n käynnistämä tukikampanja sai hienosti HIFK-perheen liikkeelle ensimmäisessä vaiheessa ja pitkälti sen ansiosta joukkueen pelaaminen Veikkausliigassa toistaiseksi on varmistunut.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin heinäkuussa HIFK pelaa sarjaohjelman mukaisesti ottelunsa ja taistelu kentällä sekä kentän ulkopuolella jatkuu. Erityisen tärkeät pelit ovat edessä heti heinäkuun alussa: HIFK isännöi Ilvestä maanantaina 4. heinäkuuta ja FC Hakaa lauantaina 9. heinäkuuta. Ottelut ovat huipputärkeitä niin kilpailullisen menestyksen näkökulmasta kuin seuran kassan kannalta.

– Ensimmäinen aita on ylitetty ja siitä suunnattomat kiitokset HIFK:n ja jalkapallon ystäville. VPS-ottelun lipunmyynti sekä muulla tavoin tullut tuki seuralle – kuten fanikamojen ostaminen – antoivat mahdollisuuden jatkaa kautta. Toivoimme, että HIFK-henki kantaa tämänkin vaikean ajan yli ja ensimmäisen vaiheen yli se kantoi, kertoo HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori seuran sivuilla.

Vaikka ensimmäinen este on selvitetty, on edessä vielä pitkä matka selviytymiseen. Salmivuori tunnustaa rehellisesti, ettei mitään ole vielä lopullisesti voitettu.

– Meillä on edelleen suuret haasteet voitettavana. Tilanne on edelleen erittäin vakava. Tulevat kaksi kotiottelua ovat huipputärkeät meille. Toivon mukaan kannattajat ja jalkapallon ystävät suhtautuvat niihin samalla innolla ja asenteella kuin VPS-otteluun, Salmivuori painottaa.

– Pääsylippukampanjointi on tietysti se helpoin ja yksinkertaisin tapa osallistua selviytymistaisteluumme. Mutta tietysti kuuntelemme kaikkia yhteistyöehdotuksia ja mietimme koko ajan uusia tuotteita, joilla saadaan meille kaikille rakas seura pelastettua.

Joukkueen keskiviikon avausvoitto oli toivottu piristysruiske koko selviytymisprojektiin.

– Joukkue on tehnyt Mixun johdolla vahvalla asenteella töitä koko ajan. Voitto Ilveksestä oli sellainen taisteluvoitto, joka lisää intoa kaikkiin seurassa, varmasti pelaajistoon, mutta myös toimistoväkeen. Uskon, että tämä antoi hyvän lähtölaukauksen seuraavan aidan ylittämiseen ja tietysti myös kaikkien itseluottamukselle.

– Seuraavassa Veikkausliigapelissä on tosiaan vastassa jälleen Ilves, joka tulee varmasti Helsinkiin revanssi mielessä. Edessä on muutenkin todella kiinnostava Stadi vs Häme -viikko, sillä Ilveksen jälkeen on kotona vastassa Haka. Olen varma, että nämä pelit kiinnostavat ja liput menevät kaupaksi – kannustamalla katsomossa joukkuetta antaa samalla korvaamattoman panoksen seuran toiminnan tukemiseen.

Salmivuori haluaa myös oikoa tiettyjä julkisuudessa olleita väitteitä.

– Seuran tämän hetken vaikea taloustilanne ei johdu mistään yksittäisestä syystä kuten esimerkiksi päävalmentajan aiheuttamista, Veikkausliigan normaalitasolla menevistä kustannuksista tai esimerkiksi lakisääteisten maksujen rästeistä.