Viime kauden päätteeksi karsintojen kautta Veikkausliigasta pudonnut Helsingin IFK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Jani Bäckmanin kanssa.

Bäckman, 29, aloittaa nyt neljännen kautensa HIFK:ssa. ”Bäri” siirtyi HIFK:hon alun perin 2015 PK-35 Vantaan riveistä. Keskikentällä tai puolustajan tontilla viihtyvä Bäckman on pelannut uransa aikana myös FC Viikinkien, Klubi 04:n, FC Hongan, FC Lahden, Hakan ja Jaron paidassa.

– Totta kai on hyvät fiilikset kun saa allekirjoittaa jatkosopimuksen HIFK:n kanssa. HIFK on sen verran poikkeuksellinen yhteisö, hyvällä tavalla. Myöskin näkemykset uuden valmennuksen kanssa kohtasivat nopeasti. Näistä syistä oli helppo kirjoittaa jatkosopimus, Bäckman perusteli HIFK:n sivuilla.

– Tulevalta kaudelta odotan ennen kaikkea jalkapallon tuomaa hyvää fiilistä. Halu pelata on kova ja sitä kautta myös oma motivaationi tulevaa kautta kohtaan on korkealla. Uskon että joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Kunhan yhdessä tekemisen peruspilarit ovat kunnossa niin tuloksetkin ovat sitä myötä positiivisia ensi kaudella.

HIFK:ta ensi kaudella Ykkösessä käskyttävä päävalmentaja Teemu Kankkunen on tyytyväinen Bäckmanin kontrahtista.

– Bäri on huikea joukkuepelaaja joka pitää huolen siitä, ettei peli- tai harjoituskentällä pääse intensiteetti laskemaan. Kenttien agitaattori, joka maineestaan huolimatta on varsin varmaotteinen ja luotettava pallollisessa pelissä. Kykenee pelaamaan useassa roolissa. Se tarjoaa valmennukselle erilaisia vaihtoehtoja kenttäryhmityksen suhteen. Ensimmäisiä, jotka itse halusin mukaan joukkueeseen.