HIFK on myyty – Toistuuko Allianssin karu kohtalo?

© Kuva: Juha Tamminen
Atletico Madrid yrittää jallittaa Liverpoolin Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret on vahvistanut Yle Urheilulle, että kauppa on lyöty lukkoon maanantaina ja HIFK:n uudeksi pääomistajaksi tulee kiinalainen Lucas Jin Chang.

Kiinalaiseen omistukseen siirtyy 51,9 prosenttia seurasta. Lucas Jin Changin kokonaisinvestointi seuraan on noin kaksi miljoonaa euroa, ja se maksetaan osissa.

Jin Chang omistaa myös Tanskan Superliigassa pelaavan Vejle Boldklubin yhdessä moldovalaisen Andrei Zolotkon kanssa. Vejlessä omistajavaihdoksen jälkeen pelaajatrafiikki on ollut vilkasta. Tanskalainen Politiken kertoi, että Jin Changin suunnitelmissa on nostaa kiinalaispelaajien markkina-arvoa lainaamalla näitä eurooppalaisiin joukkueisiin. Kun pelaajan nimi yhdistetään jalkapallohierarkiassa korkeammalla olevaan seuraan, liigaan tai maahan, hänen arvonsa voi kasvaa.

Ulkomaalaisomistajista on suomalaisessa jalkapallossa ikäviä muistoja. Allianssin ja TamU:n vedonlyöntiskandaalit ovat monella tuoreessa muistissa.

– Suomessa on ehkä syytäkin pelätä, kun on ollut Allianssia, TamUa ja muita niin sanottuja pikavoittoja. Meille vahvin argumentti on kuitenkin se, että he (Lucas Jin Chang ja Andrei Zolotko) ovat olleet Tanskassa jo muutaman vuoden. Väitän, että olisi helpompia ja nopeampia tapoja tehdä pikavoittoja kuin sijoittaa johonkin seuraan kolme vuotta ja sitten yhtäkkiä kääntyä rötösherraksi, sanoo Perret YLE:n haastattelussa.

Jin Changia ei ole yhdistetty sopupeleihin, mutta hänen omistamansa Vejlen hyvinkin aktiivista pelaajaliikennettä on seurattu laajasti. Changin ja Zolotkon omistama Vejle on toiminut viime aikoina välietappina monelle ulkomaalaispelaajalle.

 

Lähde: YLE Urheilu

Atletico Madrid yrittää jallittaa Liverpoolin Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!