Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan karsintavaiheet saatiin päätökseen torstaina. Lohkovaiheissa nähdään mukavasti suomalaisväriä.

Kaan Kairinen oli näkyvässä roolissa, kun Sparta Praha raivasi tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Sparta lähti toiseen osaotteluun Zagrebia vastaan 1-3-tappioasemasta, mutta pystyi kääntämään otteluparin itselleen voittamalla kotonaan 4-1. Kairinen syötti Spartan toisen maalin. Kairinen kirjautti samalla täydet minuutit.

Myös Casper Terhon edustama Union St. Gilloise pääsi lohkovaiheeseen voitettuaan Luganon yhteismaalein 3-0. Toinen osaottelu päättyi Unionin 1-0-voittoon.

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa nähdään myös Lukas Hradecky, kun Bayer Leverkusen ansaitsi suoran paikan lohkovaiheeseen.

Richard Jensenin Aberdeen ei sen sijaan yltänyt Eurooppa-liigassa lohkopaikkaan, joten sen kausi jatkuu Konferenssiliigan lohkossa. Aberdeen hävisi toisessa osaottelussa Häckenille kotonaan 1-3 ja putosi näin yhteismaalein 5-3.

Konferenssiliigan lohkossa nähdään myös Oliver Antmanin ja Carljohan Erikssonin FC Nordsjälland, joka sinetöi lohkopaikkansa voitettuaan vieraskentällä Partizan Belgdradin 1-0. Nordsjälland oli voittanut oman kotiottelunsa 5-0.

Elisa Viihde Viaplay ja V sport kanavillaan esittävät Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan lohkovaiheen otteluita suorina lähetyksinä.