Toronton ja Tampa Bayn välinen NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen sarja ratkesi seitsemännessä ottelussa ja oli juuri niin tasainen, kuin ennakoitiin. Seiskapelistäkin tuli maalin peli: Tampa Bay jatkoi Toronton kirousta ja pudotti Maple Leafsin jatkosta. Samalla Tampa Bay jatkaa kolmannen perättäisen Stanley Cupin metsästystä.

Kuten monesti, ratkaisija ei löytynyt niistä pelaajista, joilta ratkaisua eniten odotettiin. Toronton maalin teki tehopuolustaja Morgan Reilly, mutta Tampa Bayn ratkaisupelaaja ei ollut kukaan ilmeisistä nimistä. Sankariksi nousi kesken kauden Ottawasta tullut kolmosketjun raataja, Nick Paul. Tätä ennen Paul ei ollut tehnyt maaleja tämän kauden kuudessa aiemmassa pudotuspelissä – nyt niitä tuli kaksi, sillä hän teki Tampa Bayn molemmat osumat 2-1 Lightningin vierasvoitossa.

Toronton kausi päättyi jälleen kerran ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Vahvan joukkueen epäonneksi koitui se, että hallitseva mestari Tampa Bay veteli runkosarjan vähän puolivaloin ja tätä kautta valikoitui vahvan runkosarjan pelanneen Toronton vastustajaksi. Seuraavaksi Tampa Bay kohtaa runkosarjan voittaja Floridan, kuten viime kaudella, jolloin ottelusarja venyi seitsemän ottelun mittaiseksi.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki NHL:n pudotuspelit suorina lähetyksinä.