Colorado Avalanche otti etulyöntiaseman NHL:n finaaleissa kaatamalla ensimmäisessä loppuottelussa Tampa Bayn jatkoajan jälkeen 4-3.

Ottelu sujui pitkälti Coloradon käsikirjoituksen mukaan toisen erän synkkää hetkeä lukuun ottamatta. Mikko Rantanen toimi syöttäjänä Coloradon avausmaalissa, kun Gabriel Landeskog suti Rantasen laukauksen viivan yli.

Rantanen tarjoili 5-3-ylivoimalla Artturi Lehkoselle tekopaikan eikä Lehkonen erehtynyt. Lehkosen osuma vei Coloradon 3-1-johtoon.

Sen jälkeen Tampa Bay iski toisessa erässä kaksi nopeaa maalia tullen rinnalle. Lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, jossa sankariksi nousi Andre Burakovsky, joka viimeisteli voitto-osuman.

NHL-finaalit jatkuvat lauantain vastaisena yönä.

Finaalit alkavat Suomen aikaa torstaina aamuyöllä. Elisa Viihde Viaplay ja V Sportin kanavat näyttävät finaalit Antti Mäkisen ja Ville Niemisen selostamina.