Champions Hockey Leaguen pudotuspelit käynnistyvät tiistaina. Suomalaisjoukkueista mukana ovat vielä Pelicans, Lukko ja keskiviikkona aloittava Ilves.

Pelicans aloittaa omat pelinsä kotikaukalossa tshekkiläistä Vitkovice Rideraa vastaan. Joukkueet ovat toisilleen tuttuja jo alkusarjasta, jolloin Pelicans voitti kotonaan puhtaasti 4-0.

– Pelasimme heitä vastaan alkusarjassa ja se oli meiltä hyvä ottelu ja hyvä lopputulos. Meillä on molemmilla vähän sama tilanne kotimaan sarjoissa, että siellä on ollut vähän haasteita, mutta CHL:ssä on mennyt hyvin. Vastassa on erittäin taitava joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa, analysoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä CHL:n tiedotteen mukaan.

Syyskuisen kohtaamisen jälkeen Vitkovice on muun muassa vaihtanut päävalmentajaa. Niemelän mukaan keskittyminen on kuitenkin omassa tekemisessä.

– Heiltä oli muutama pelaaja pois ensimmäisestä pelistä, mutta onhan meilläkin ollut pelaajia pois. Nyt heillä on Peter Mueller mukana, joka ei pelannut ensimmäisessä ottelussa. Hän on erittäin tehokas ja vaarallinen hyökkääjä. Suurin muutos on kuitenkin varmaan tapahtunut penkin takana. Mietimme kuitenkin vain omaa peliämme, Niemelä toteaa.

Kokonaisuudessaan Niemelä lähtee joukkoineen pudotuspeleihin innostuneena ja luottavaisena.

– Ensimmäiset pleijaripelit tällä kaudella. On hienoa, että joukkue on ansainnut paikkansa tähän vaiheeseen. Valmistaudumme tähän kuin normaaliin peliin ja uskomme sitä kautta saavamme hyvän tuloksen.

Pelicansin ja Vitkovicen välinen ottelu alkaa kello 18.30.

Lukko aloittaa Itävallassa

Lukko kohtaa tiistaina vieraskentällä Innsbruckin, joka puristi kolmella voitolla jatkoon. Lukon saldo oli puolestaan viisi voittoa ja yksi tappio.

– Olemme tyytyväisiä, että saavutimme pudotuspelipaikan ja CHL on oma tarinansa, joka kulkee kotoisen Liigan sivussa, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä toteaa.

Innsbruck on tällä hetkellä paikallisessa sarjassaan kahdeksantena, mutta Lämsä ei sorru aliarvioimaan tulevaa vastustajaa.

– Innsbruck on varmasti vaarallinen joukkue, kun se on selvinnyt pudotuspeleihin. Se kertoo kuitenkin jotain, sillä moni kova joukkue jäi ulkopuolelle. Omassa sarjassa he eivät ole tällä kaudella vielä alkukaudesta saaneet tulosta, mutta vaarallinen ryhmä on tulossa ja peli on hieman erilaista kuin Liigassa, arvioi Lämsä.

Lämsän mukaan joukkue ei ole mitenkään erityisesti lähtenyt muuttamaan omaa peruskonseptiaan vastustajaa ajatellen.

– Lähestymme tätäkin peliä oman suorituksen ja pelaamisen kautta. Toki nostamme vastustajan pelistä tiettyjä painotuksia pelaajille ja käymme ne vielä läpi aamun palaverissa. Luotamme kuitenkin vahvasti omaan peliimme emmekä lähde muokkaamaan sitä vastustajaa ajatellen.

CHL:ssä on hieman eri säännöt erikoistilanteissa verrattuna esimerkiksi Liigaan ja Lämsä uskoo juuri erikoistilannepelaamisen nousevan arvoon arvaamattomaan.

– Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan isossa roolissa, kun jäähy ei lopu ylivoimamaaliin tai alivoimamaalin syntyessä pelaaja pääsee pois jäähyltä. Veikkaan, että sitä kautta CHL:n pudotuspeleissä yleisesti saatetaan nähdä myös yllätyksiä.

Otteluparien jatkajat määräytyvät kahden ottelun yhteistuloksella, joka tuo Lämsän mukaan oman mausteensa pudotuspeleihin.

– Toinen asia on se, että vaikka pelaamme pudotuspelejä, niin tämä ei ole paras seitsemästä -ottelusarja, vaan otteluparit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Ensimmäisen pelin jälkeen olemme vasta puolivälissä ja toisen pelin jälkeen lasketaan sitten maalit yhteen. Se on erilaista mihin on totuttu.

Innsbruckin ja Lukon välinen ottelu käynnistyy kello 21.20.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote