HIFK otti kauden ensimmäisen voittonsa pitemmän kaavan kautta. Voitto ei tullut Veikkausliigassa vaan Suomen cupissa, jossa joukkue kukisti Hongan rangaistuspotkukilpailun kautta. Samalla Hongasta tuli ensimmäinen Veikkausliigajoukkue, joka sanoi hyvästit cupille.

Ottelun ylivoimainen yksilö oli HIFK:n maalivahti Beto. Hän teki ottelussa tukun huippupelastuksia, kuten tavallisesti. Kokeneen portugalilaisen kimmoisuutta epäilleet tahot voivat nyt huoletta myöntää olevansa väärässä. Suomen sarjassa pelaa yhä, 40-vuotiaana, aivan huipputason maalivahti.

Hongan nuori maalivahti Roope Paunio sai nuoren elämänsä tilaisuuden napata todella kovan päänahan rankkarikisassa. Vastassa oli Beto, joka on urallaan voittanut nimenomaan rankkareiden kautta Eurooppa-liigan. HIFK:n vetäjät olivat kuitenkin varmoja eikä Pauniolla ollut juurikaan mahdollisuuksia ottaa yhtäkään neljästä HIFK:n rankkarista. Beto sen sijaan sai kahteen Hongan rankkareista kätensä väliin, mutta ei tarpeeksi. Yksi veto meni ohi ja ratkaisevan laukauksen Beto torjui.

Katsomossa ylivoimaiset Stadin Kingit saivat juhlittavaa, pitkästä aikaa. Isolla voitolla oli kuitenkin hintansa: peräti kolme HIFK:n pelaajaa jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisten vuoksi, joten muutenkin kapea materiaali koki kovia.

Muissa Veikkausliigajoukkueiden Suomen cupin otteluissa ei yllätyksiä nähty. Reipas piinasi FC Lahtea aina 50. minuutille asti pitäen lukemat nollissa, mutta sitten Lahti sai hanan auki ja teki lopulta viisi maalia. AC Oulu voitti TP-47:n 4-0 ja VPS KPV:n 5-1. IFK Mariehamn ei antanut FC Ålandille mahdollisuuksia saarella vaan nappasi 6-0 voiton.

Veikkausliigajoukkueista Ilves ja Haka eivät ole vielä pelanneet neljännen kierroksen otteluaan. Europeleihin päässeet HJK, Inter, SJK ja KuPS tulevat mukaan vasta viidennellä kierroksella.