Ruotsin Allsvenskanin mestaruustaistelu on neljän joukkueen kauppa, kun kaksi kierrosta on vielä jäljellä. Varmaa on, että joku suomalaispelaaja pääsee juhlimaan Ruotsin mestaruutta.

Parhaista lähtökohdista kahdelle viimeiselle kierrokselle lähtee Niklas Moisanderin Malmö FF. Sen jälkeen pisteen välein seuraavat Rasmus Schüllerin ja Albion Ademin Djurgården, Saku Ylätuvan AIK sekä Leo Väisäsen Elfsborg.

Elfsborgilla on iso ylämäki kiivettävänään mestaruuteen, mutta Väisänen ei ole vielä luopunut toivosta.

– Mestaruus vaatisi vähän muilta apuja. Toivottavasti saamme seuraavasta ottelusta hyvän tuloksen, että viimeiseen peliin jää vielä panosta. On hienoa, että pystymme vielä haaveilemaan mestaruudesta. Seuraava peli on kuuden pisteen ottelu ja siinä aika lailla ratkeaa jatkammeko mestaruustaistelussa vai jäämmekö europelien ulkopuolelle, Väisänen miettii Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Malmö on pysynyt kärkipaikalla käytännössä koko kauden, mutta muut joukkueet ovat vuorotellen kolkutelleet kannoilla. Elfsborg kävi Malmön edellä vielä muutama kierros sitten, mutta harmittavat pistemenetykset pudottivat sen asemia. Toisaalta muutkin kärkijoukkueet ovat kompastelleet, joten mestaruustaistelu jatkuu vielä tiukkana.

– Jengimme vahvuus olisi ollut, ettei oltaisi katseltu sarjataulukkoa. Taisi jätkille tulla vähän paineita. Meillä oli siinä hyvä draivi päällä ja neljä peräkkäistä voittoa. Johdimme Norrköpingiäkin vastaan, mutta sitten saimme punaisen kortin ja hävisimme. Seuraavassa pelissä pelasimme sitten tasan, mutta jotenkin olemme vielä mestaruustaistelussa mukana.

Väisänen on kuulunut koko kauden joukkueen avainpelaajiin ja kokonaisuudessaan hän pitää kautta onnistuneena, vaikkei mestaruus tulisikaan.

– Tuntuu, että kesätauon jälkeen joukkuepelaaminen on näyttänyt paremmalta. Alkukaudesta minullakin tökki vähän peli, mutta samalla tavalla kuin joukkue, niin olen pelannut hyvällä tasolla EM-kisojen jälkeen. Se näkyy myös joukkueen pisteissä, Ihan hyvä kausi Elfsborgille tähän mennessä, Väisänen kertaa joukkueen kautta.