HJK on pedannut itselleen loistavat asemat Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsyyn, kun se voitti ensimmäisen osan tanskalaista Silkeborgia vastaan 1-0.

HJK on varmistanut paikkansa jo Konferenssiliigan lohkovaiheessa, mutta Eurooppa-liigassa olisi vielä asteen, pari kovempia vastustajia tiedossa. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa liputtaa HJK:n Eurooppa-liigan lohkopaikan puolesta Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

– Totta kai sitä toivoo. Se on vielä kovempi kilpailu mihin mennään. Silkeborg on haasteellinen vastustaja, mutta en missään nimessä näe mahdottomana. Edellisen kierroksen pelit HJK pelasi mielestäni kauden parhaat ottelunsa ja toivon, että he venyvät nytkin erinomaisesti tässä otteluparissa ja hoitavat itsensä sinne Eurooppa-liigaan.

HJK:n europelit tuovat oman lisänsä myös Veikkausliigan mestaruustaisteluun, sillä Klubi pelaa kaksi kilpailua samanaikaisesti. Viime kaudella se pystyi klaaraamaan jännittävien vaiheiden mestaruuden.

– Tämä tuo myös sen, että täytyy ottaa huomioon se, että HJK pelaa lohkovaihetta ihan jatkuvalla syötöllä kauden loppuun asti. Eli muut joukkueet keskittyvät Veikkausliigan pelaamiseen, saavat siinä mielessä enemmän lepotaukoa ja rauhallisempaa rytmiä. HJK joutuu menestyksensä takia tahkoamaan kahta peliä viikossa koko ajan. Joka totta kai muuttaa sitä tilannetta hieman. Tässä on monia vaikuttavia elementtejä, mutta kaikki vaihtaisivat heidän kanssaan paikkaa, Marjamaa muistuttaa.

Marjamaan haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.