Veikkausliigan ensimmäiset ottelut heinäkuun puolella pelattiin lauantaina ja kärkipään tilanteeseen ei suurta muutosta otteluitten myötä tullut.

Kärkikamppailussa HJK ja KuPS jakoivat pisteet maalein 1-1 ja kun myös lähin takaa-ajaja FC Honka pelasi samoin 1-1-tasapelin IFK Mariehamnin kanssa, piste-erot pysyivät ennallaan.

Kärkikolmikko venytti kuitenkin hiukan eroa seuraaviin, sillä sekä FC Inter että AC Oulu kärsivät lauantaina tappiot. Ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan Mikko Mannilan komennossa pelannut FC Lahti nousi tappioasemasta 2-1-voittoon Interistä ja otti äärimmäisen tärkeät pisteet.

Selvemmät numerot nähtiin puolestaan Raatin Stadionilla, jossa VPS oli tyly vieras AC Oulun 20-vuotisjuhlaottelussa. Vaasalaiset takoivat taululle peräti lukemat 0-6 ja nousivat sarjataulukossa kuudenneksi. 27 maalillaan VPS on myös kuluvan kauden maaliahnein joukkue.

KuPS ja HJK kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella jo toukokuun lopulla Kuopiossa, jolloin päädyttiin maalittomaan tasatulokseen

Kärkipään taistelu Veikkausliigassa ei kuitenkaan ole pelkästään KuPS:n ja HJK:n välinen, sillä FC Honka on noussut jo tiukasti kaksikon kantaan. Espoolaiset voivat lyödä myös lisää painetta HJK-KuPS-otteluun, sillä Hongan kamppailu IFK Mariehamnia vastaan alkaa lauantaina kaksi tuntia Helsingin ottelua aiemmin.

Myös sarjataulukossa sijoja neljä ja viisi miehittävät FC Inter ja AC Oulu pelaavat lauantaina, joten panoksia kärkipään taistelun kannalta riittää kaikissa otteluissa.

Veikkausliiga jatkuu maanantaina ottelulla HIFK – Ilves. Sarjataulukon viimeisenä oleva HIFK avasi voittotilinsä juhannuksen alla juuri Ilvestä vastaan ja hakee nyt tuplaa tamperelaisista – Ilves luonnollisesti puolestaan revanssia.

Alkava viikko merkitsee myös eurocupien karsintojen alkamista suomalaisjoukkueitten osalta. Tulessa ovat Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella HJK sekä Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella KuPS, SJK ja FC Inter.

Veikkausliiga lauantaina 2.7.:
FC Honka – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)
AC Oulu – VPS 0-6 (0-2)
HJK – KuPS 1-1 (0-1)
FC Lahti – FC Inter 2-1 (1-1)

Veikkausliiga maanantaina 4.7.:
18.00 HIFK – Ilves

Lähde: Veikkausliigan tiedote