Veikkausliigan kauden 2022 runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina 11.9. ja sekä Mestaruus- että Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9.

Haastajasarjassa pelataan sunnuntaina täysi kierros. Sen sijaan Mestaruussarja käynnistyy yhdellä ottelulla johtuen lauantaina 17.9. pelattavasta Suomen Cupin finaalista KuPS – FC Inter. KuPS:n ja Interin Mestaruussarjan avauskierroksen ottelut pelataan tämän takia vasta lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Mestaruus- ja Haastajasarjojen ohjelmat julkaistiin maanantaina. Avauskierroksen jälkeen ottelut jatkuvat FIFA-päivien jälkeen keskiviikkona 28.9. ja sen jälkeen pelataan tiiviillä tahdilla siten, että mestari on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10.

– Otteluohjelma sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan rakentui sikäli automaattisesti, että ottelut kierroksille 23-27 määräytyvät jo ennen kautta vahvistetun kaavion mukaisesti. Ottelupäivien osalta vaihtoehtoja ei sen sijaan juurikaan ole ja haasteen tuo tänä vuonna tähän kohtaan osuvat FIFA-päivät eli maaottelut sekä toisaalta Suomen Cupin finalistien otteluiden sovittaminen vielä lokakuulle, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

– Lisämausteen – ehdottoman positiivisen sellaisen – tuovat vielä HJK:n Eurooppa-liigan ottelut. Koska HJK pelaa eurocupeja torstaisin, Veikkausliigan ottelut päätöskierroksilla sijoittuvat pääsääntöisesti sunnuntaille.

Mestaruus- ja Haastajasarjojen pelaamisen jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus, jossa ratkaistaan yksi paikka kauden 2023-24 UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa.

– Kausi päättyy loka-marraskuun vaihteessa ja jotta Eurolopputurnauksen pelaamiselle jää aikaa, ei Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöskierroksia voida venyttää pidemmälle kuin nyt on tehty. Lisäksi niiden jälkeen pelataan vielä myös Veikkausliigan karsinta, Marjamaa muistuttaa.

Veikkausliiga ja Suomen Cup viikonloppuna:

Lauantai 17.9.
Suomen Cupin finaali
16.00 KuPS – FC Inter, Olympiastadion

Sunnuntai 18.9.
Mestaruussarja
18.30 HJK – SJK, Bolt Arena

Haastajasarja
16.00 Ilves – VPS, Ratinan Stadion
17.00 AC Oulu – HIFK, Raatin Stadion
18.30 IFK Mariehamn – FC Lahti, Wiklöf Holding Arena

Lähde: Veikkausliigan tiedote