Therese Johaug ilmoitti perjantaina päättävän upean uransa. Hän kilpaili viimeistä kertaa kotiyleisönsä edessä ja juhli voitokkaasti.

33-vuotias Johaug kertoi juuri Holmenkollenin kisaviikonlopun alla lopettavansa uransa. Oslossa ladun varteen olikin kerääntynyt runsaasti yleisöä hyvästelemään sankarinsa.

Johaug vastasi kotiyleisön odotuksiin hiihtämällä selvään voittoon 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Johaug lähti omille teilleen heti kilpailun alussa ja sai rauhassa nauttia kotiyleisön kannustuksesta viimeiset kilometrit. Hän kiitteli ja tuuletteli viimeiset kilometrit ennen kuin ylitti maaliviivan tunteikkaana.

Suomalaisilla oli kokonaisuudessaan hyvä panos. Krista Pärmäkoski irtautui kärkijoukosta muutama kilometri ennen loppua ja tuli toiseksi. Kerttu Niskanen kävi kovaa taistelu kolmospaikasta, mutta Jonna Sundling kukisti Niskasen loppusuoralla ja Niskanen oli lopulta neljäs.

Hyvää suomalaispanosta täydensi Johanna Matintalo 12. sijalla ja Anne Kyllönen 13. sijalla. Jasmi Joensuu oli 35. ja Eveliina Piippo 40.

Sunnuntaina Holmenkollenilla kisataan miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu. Suomalaisten voittotoiveet kohdistuvat erityisesti Iivo Niskaseen.

Viaplay Talvi -lähetykset ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä V sport -kanavilla.