Kasper Hämäläinen on jälleen maajoukkueen matkassa. Hänen edellisestä maajoukkuereissustaan on vierähtänyt jo reilusti yli vuosi, sillä viimeksi Hämäläinen oli mukana marraskuussa 2017 Viroa vastaan.

Sen jälkeen Puolan liigassa Legia Varsovan riveissä pelaava hyökkääjä on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on nyt taas pelikunnossa.

Huuhkajien kapteenilla Tim Sparvilla on pitkä yhteinen taival Hämäläisen kanssa, joka on käynnistynyt juniorimaajoukkueajoista. Sparv on iloinen siitä, että tuttu mies on jälleen Huuhkajien vahvuudessa.

– Se on sekä positiivinen että negatiivinen ongelma, Sparv aloittaa ja jatkaa:

– ”Kappe” on hyvä ystäväni ja olemme aina olleet kämppiksiä A-maajoukkuereissuilla, ja se on hienoa että Kappe on palannut, mutta samaan aikaan Kappe on kuin pieni lapsi, Sparv sanoi naurahtaen Week of Football -podcastissa ja tarkensi sanomaansa sen jälkeen.

– Minulla on nyt iso vastuu siitä, että Kappe tulee ajoissa palavereihin ja treeneihin. Minun on pakko ottaa vähän isompaa vastuuta, kun Kappe on palannut maajoukkueeseen.

Leikkimielisten kommenttien jälkeen Sparv vakavoitui ja korosti Hämäläisen olevan vahvistus maajoukkueelle, joka kohtaa lauantaina EM-karsintojen avauksessa Italian Udinessa.

– Kapella on iso rooli, hänellä on nopeutta ja teknisiä ominaisuuksia, mitä tarvitsemme Italiaa vastaan. Hienoa nähdä Kappe taas tositoimissa. Pakko myöntää, että minulla on Kappea vähän ikävä, Sparv totesi.

Week of Football -podcastin voit kuunnella täältä.

Huuhkajat kohtaa EM-karsinta-avauksessaan Italian Udinessa lauantaina klo 21.45 Suomen aikaa. EM-karsinnat näkyvät Viasatilla ja Viaplayssa, joka näyttää kaikki karsintaottelut. Huuhkajien kaikki karsintaottelut näkyvät myös Viafreellä.