Todellisesta jääkiekko-ikonista tulossa tv-sarja – Börje Salmingin tarina Viaplaylle

© Kuva: Getty Images

Yksi Ruotsin ja koko maailman suurimmista jääkiekkolegendoista Börje Salming täyttää tämän viikon lauantaina 70 vuotta. Viaplay juhlistaa Salmingin merkkipäivää uudella Viaplay Original -draamasarjalla, joka kertaa Salmingin elämäntarinaa ja uraa, jolla hän ansaitsi Pohjois-Amerikassa lempinimen ”Kuningas”.

Sarjan ohjaa Amir Chamdin ja Salmingia esittää Valter Skarsgård. Saraja saa Suomen ensi-iltansa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa.

– Olen todella otettu siitä, että elämästäni tehdään dokumenttisarja. Samalla se on myös hyvin jännittävää. Kun aloimme puhua projektista, ajattelin silti, että elämässäni on tapahtunut niin paljon; kuinka isäni kuoli kun olin nuori ja minun piti huolehtia itsestäni, matka Kiirunasta NHL:ään ja kuinka hyvin se meni.

– Dokumenttiin riittää kyllä materiaalia. Juuri kiirunasta Brynäsiin tuleminen oli minulle iso juttu, NHL:n olemassaolosta tuskin tiedettiin. Sitten pelasin MM-kisat Moskovassa vuonna 1973 ja Toronto kutsui minut tänne ja yhtäkkiä olin Kanadassa. Se tapahtui niin nopeasti, että hyppäsin vain mukaan enkä ajatellut paljoa. On todella jännittävää nähdä, millainen sarjasta tulee kun se on valmis, Salming sanoo Viaplayn tiedotteessa.

Draamasarja on parhaillaan esituotannossa ja kuvaukset alkavat vuonna 2022.

– Viaplay keskittyy erityisesti pohjoismaisiin tarinoihin, jotka ovat merkityksellisiä myös kansainvälisillä markkinoilla ja Börje Salmingin elämä sopii yhtälöön täydellisesti. Harva urheilu-ikoni ansaitsee elämästään tehtävän draamasarjan enemmän kuin Börje Salming.

– Sen lisäksi, että hän on iso nimi ja roolimalli miljoonille jääkiekkofaneille Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, kyseessä on myös moderni tarina nuoresta, joka osoitti suurta rohkeutta tasoittamalla tietä monille eurooppalaisille tähdille kovaan pohjoisamerikkalaiseen jääkiekkomaailmaan, sanoo NENT Groupin sisältöjohtaja Filippa Wallestam.

Sarjan nimi ja ensi-ilta ilmoitetaan myöhemmin.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta