Tietojenkäsittelytieteiden tohtoriksi Leuvenin yliopistossa opiskeleva belgialainen Pieter Robberechts on tehnyt simulaation tulevista EM-kilpailuista ja sen mukaan Euroopan mestariksi kruunataan Huuhkajien kanssa samassa lohkossa pelaava Belgia.

Robberechts käytti niin kutsuttua Monte Carlo -simulaatiota, jossa eri lopputulemien todennäköisyydet saadaan selville, kun mukana on satunaisia muuttujia.

– Tiedämme mitkä joukkueet ovat missäkin lohkossa ja teimme 20 000 skenaariota. Belgia pelaa ensimmäisen pelinsä Venäjää vastaan. Joissain skenaarioissa annoimme Belgian voittaa, ja joissain Venäjä voitti ja Belgia hävisi, Robberechts kertoi VRT:lle The Brussels Timesin mukaan.

– Eri tuloksista riippuen, saimme erilaisia skenaarioita turnauksen kulusta. Lopuksi laskimme mikä skenaario toistuu useimmiten ja siten sillä on suurin todennäköisyys. Se katsoo myös ”Punaisten paholaisten” esitykset viimeaikaisissa otteluissa, Robberechts jatkaa.

Robberechtsin skenaariossa Belgia etenee alkulohkosta jatkoon ja kohtaa sen jälkeen joko Walesin tai Sveitsin.

– Sitten näköjään Italiaa vastaan, sitten Ranskaa ja finaalissa vastassa olisi Espanja. Simulaationi mukaan me voittaisimme sen, belgialaisopiskelija povaa.

Robberechtsin simulaatio ei luonnollisesti ota huomioon loukkaantumisia ja muita ennalta-aavistamattomia tilanteita, joita voi turnauksen aikana tapahtua. The Brussels Timesin uutinen ei kerro sitä miten Huuhkajille kävisi Robberechtsin simulaatiossa.