Tekeekö Tom Brady sen taas? – Finalistit ratkotaan sunnuntaina

Yhdysvaltain televisiolukemia suvereenisti hallitseva NFL tarjoaa tällä kaudella enää kolme kilpailullista ottelua. Sunnuntaina ja varhain maanantaina tarjotaan konferenssifinaalit – eli periaatteessa Super Bowl -välierät.

Kello 22.00 alkavan ensimmäisen välierän suurin kysymys on selvä: tekeekö Tom Brady jälleen ihmeitä ja johdattaa oman joukkueensa Super Bowliin? Tampa Bay Buccaneers hankki tälle kaudella New Englandista Bradyn ja tavoitteena oli palata pudotuspeleihin.

Tämä tavoite on täyttynyt enemmän kuin hyvin ja nyt Brady on jälleen yhden voiton päässä suuresta show´sta. Brady on pelannut kelpo kauden, mutta avainasemassa tulee olemaan Buccaneersin puolustus. Tämä siksi, että vastassa on toinen kaiken nähnyt ja kokenut pelinrakentaja, Green Bay Packersin Aaron Rodgers. Kauden jälkeen lähes sataprosenttisen varmasti sarjan MVP-palkinnon pokkaava Rodgers on ollut jotakuinkin pysäyttämätön johtamansa hyökkäyksen kanssa. Packers onkin juuri Rodgersin kautta ottelun ennakkosuosikki, myös kotiedulla on merkityksensä. Buccaneersille antaa lisäkipinää se, että Super Bowl pelataan nimenomaan Tampassa, heidän kotistadionillaan.

Toisessa konferenssifinaalissa, alkaen 01.35, kohtaavat hallitseva mestari Kansas City Chiefs ja kauden suurin yllättäjä, Buffalo Bills. Buffalon kannattajille on Yhdysvalloista kantautunut sinänsä huonoja uutisia, että Chiefsin loistelias pelinrakentaja ja viime vuoden Super Bowlin MVP Patrick Mahomes on ilmoittanut tervehtyneensä täysin viikon takaisesta aivotärähdyksestä ja että hän pelaa – kaikille puolueettomille katsojille tämä on tietysti hyvä uutinen, sillä Mahomesin tekeminen hipoo parhaimmillaan nerokkuutta.

Buffalolla ei ole mitään hävittävää, eikä ole ollut oikeastaan missään pudotuspelien vaiheessa. Joukkueella on niskassaan historian paine useista hävityistä Super Bowleista, mutta ei liian isona vielä tänä vuonna – eri asia on tuleva kausi, koska Josh Allen ja kumppanit ovat nyt nousseet tunnustetuksi mahtitekijäksi sarjassa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kantaako tämä paineettomuus vielä hallitsevan mestarin yli ja saako pelinrakentaja Allen mahdollisuuden nousta välierävaiheen kolmen muun pelinrakentajan joukkoon – Super Bowl -voittajaksi ja ottelun MVP-pelaajaksi?

V sport kanavat ja Viaplay näyttävät konferenssifinaalit kanavillaan ja palvelussaan. Välieriä ennakoidaan jo 21.30 studion kautta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.