Perjantaina Champions Hockey Leaguessa suomalaisista pelasivat Tappara ja TPS. Tappara voitti jatkoajan jälkeen Eisbären Berlinin 5-4. Pinguins Bremenhaven puolestaan voitti TPS:n 3-0.

Tampereen ottelun avauserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi Tapparan Santtu Kinnunen.

– Ensimmäisestä erästä jäi hyvä maku. Siinä meillä oli paikkoja useampaankin maaliin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohti.

Eisbären Berlin tasoitti heti toisen erän alkuun Leo Pföderlin ylivoimaonnistumisella. Tapparan tilanne hankaloitui entisestään, kun Giovanni Fiore venytti verkkoa muutama minuutti myöhemmin. Pföder ehti tehdä vieraille jo kolmannen maalin, kunnes Jukka Peltola toi Tapparan takaisin peliin mukaan.

Maalirikas toinen erä sai päätöksen Joni Tuulolan lauottua Tapparan tasoihin vain sekunti sen jälkeen, kun Eisbären Berlin oli tullut täyslukuiseksi.

– Toisessa erässä vastustaja pääsi ylivoimalla peliin mukaan ja sai siitä energiaa. Onneksi emme olleet niistä liikaa ihmeissämme ja teimme tärkeät 2-3- ja 3-3 -maalit, Tapola huomautti.

Ilotulitusta jatkettiin seuraavan kerran kolmannen erän seitsemännellä minuutilla, kun Tapparan Brady Austin tälläsi yläkulmaan kahden miehen ylivoimalla. Tapparalla oli sauma pistää peli pakettiin toisella kahden miehen ylivoimalla, mutta siinä ei onnistumista tullut. Maalivahti Christian Heljangon jäähy sen sijaan oli käydä kalliiksi, kun berliiniläisten Matt White tasoitti taas puntit.

Jatkoaikaa oli pelattu vain 44 sekuntia, kun Tapparan Otto Rauhala päätti ratkaista kamppailun.

– Kolmannessa erässä kaksi hyvää joukkuetta haki ratkaisua. Rauhala sen sitten jatkoajalla lopulta ratkaisi, Tapola kiitteli.

Pinguins Bremenhaven ja TPS eivät saaneet Saksassa kahdessa ensimmäisessä erässä maaleja aikaan, mutta päätöserässä alkoi tapahtua.

Pinguins Bremenhavenin Stanislav Dietz avasi maalihanat ja Jan Urbas teki isäntien toisen maalin. Ross Mauerman viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

– Tämä oli meiltä heikko esitys, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas myönsi.

– Aivan liikaa tuli kiekonmenetyksiä. Ei tällaisella pelillä voi näitä kamppailuja voittaa, Ahokas harmitteli.

Tapparalla on koossa kolmen kierroksen jälkeen kahdeksan pistettä ja lohkon kärkipaikka. Lohkon illan toisessa ottelussa HC Lugano kaatoi Skellefteå AIK:n 5-3.

TPS on saanut kasaan kolmesta pelistä yhden pisteen ja pitää lohkossaan perää. Sparta Praha voitti samaan aikaan Växjö Lakersin jatkoajan jälkeen 2-1. Tappiostaan huolimatta Växjö johtaa tätä lohkoa.

Sunnuntaina Tappara kohtaa Tampereella HC Luganon ja TPS Tshekeissä Sparta Prahan.

Lähde: CHL:n tiedote