Tamperelaisseurat Tappara ja Ilves aloittivat torstaina kautensa Champions Hockey Leaguessa vieraskaukaloissa. Tappara voitti slovakialaisen Slovan Bratislavan 5-2, mutta Ilves taipui sveitsiläiselle Fribourg-Gottéronille 2-3.

Slovakiassa ensimmäinen erä oli pitkään maaliton, mutta Tapparan Jere Henriksson rikkoi irtokiekosta kuparisen ajassa 17.01.

Toiseen erään Tappara sai mainion alun ja kiekko oli alle puolessa minuutissa bratislavalaisten verkossa. Asialla oli siniviivalta Valtteri Kemiläinen. Seuraavan maalinsa Tappara teki kahden miehen ylivoimalla, kun Niko Ojamäki osui. Ojamäki teki myös Tapparan neljännen nopeasta hyökkäyksestä aikaan 32.24.

Slovan Bratislava aloitti kirinsä kolmannen erän alussa Samuel Takáčin maalilla ja isännät tulivat kahden maalin päähän William Rapuzzin ylivoimaonnistumisella. Mutta myös Tappara hyödynsi ylivoimansa ja irtosi lopulliselle karkumatkalle Waltteri Merelän toimesta.

-Voittaminen on tärkeintä. Saimme hyvän lähdön peliin ja Henrikssonin maali tuli tärkeään paikkaan, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kiitteli.

-Toinen erä oli meiltä huippu ja erätauolla sanoin, että meidän pitää vain pystyä jatkamaan samaan malliin. Tiesimme, että Bratislava haluaa näyttää kotiyleisölleen taistelevansa, Tapola jatkoi.

Kolmannen erän alku ei Tappara-luotsia miellyttänyt.

-He tulivat siihen vahvasti. Siinä meille jäi prosessia, että miten pitää pelata johtoasemassa, Tapola huomautti.

Sveitsissä ottelu alku oli jäähyjen sävyttämä ja Ilves joutui takaa-ajajaksi reilun kolmen minuutin jälkeen Janne Kuokkasen osuttua isännille.

Avauserässä ei enempää osumia nähty, mutta Ilveksen CHL-historian ensimmäinen onnistuminen tuli heti toisen erän alkajaisiksi. Tommi Tikka sai kunnian maalista. Muutamaa minuuttia myöhemmin Matthias Rossin jäähyn aikana tapahtui paljon. Ensin Kuokkanen osui Fribourgille alivoimalla ja perään Tikka Ilvekselle ylivoimalla.

Ilves joutui kolmannen kerran takaa-ajajaksi, kun Rossi maalasi kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Tuosta takaiskusta Ilves ei enää noussut ja näin joukkueen CHL-urakka alkoi tappiolla.

-Tappioihin ei koskaan totu. Pettynyt on olo, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä myönsi.

-Tämä oli kova kansainvälinen ottelu ja vastustaja oli hieman erilainen kuin yleensä. Mutta kyllä meillä oli paikat voittaakin tämä, Myrrä mietti.

Samalla Myrrä totesi, että pelin parhaat pelaajat löytyivät molempien tolppien välistä.

-Kumpikin maalivahti pelasi erinomaisen pelin, Myrrä tunnusti.

Tapparan pelit jatkuvat lauantaina Sveitsissä Rapperswil-Jona Lakersia vastaan ja Ilveksen Itävallassa Red Bull Salzburgia vastaan.

Lähde: CHL:n tiedote