Champions Hockey Leaguen puolivälierät starttasivat tiistaina. Tappara sai kotikentällään vastaansa ranskalaisen Rouen Dragonsin ja joukkueet päätyivät 3-3 (2-0, 1-2, 0-1)-tasapeliin.

Tappara sai otteluun erinomaisen alun, kun se johti avauserän jälkeen 2-0, kun Kyle Platzer ja Waltteri Merelä iskivät maalit.

Ranskalaiset iskivät toisen erän puolivälin molemmin puolin ylivoimalla maalit nousten tasoihin. Kyseessä olivat samalla Tapparan ainoat jäähyt koko ottelussa. Tappara iski pian tasoitusmaalin jälkeen itse ylivoimalla, kun Kristian Tanus vei kotijoukkueen taas johtoon. Päätöserässä Dragons nousi kuitenkin vielä rinnalle ja toiseen osaotteluun lähdetään tasatilanteesta.

Kokonaisuudessaan Tappara hallitsi muutenkin kenttätapahtumia, mutta Rouen käytti omat paikkansa tehokkaasti.

– Erikoistilannemaalit olivat 2-2 ja tasaviisikoin tehdyt 1-1. Meillä oli kiekonhallinta varmaan 90-prosenttisesti ja tiesimme mitä vastustaja haki. He pelasivat ylivoimansa 100-prosenttisella tehokkuudella emmekä päässeet siihen alivoimaprosenttiin mihin olemme tottuneet. Meillä oli kiekko paljon, mutta tällä kertaa tehokkuus ei riittänyt enempään, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola aloitti ottelun ruotimisen CHL:n tiedotteessa.

Tasapeli jätti asetelmat auki toiseen osaotteluun.

– Pelin henki on selvä Ranskaan lähdettäessä ja voittaja jatkaa. Sitä lähdetään sieltä hakemaan.

Toisesta osaottelusta Tapola odottaa hyvin toisenlaista kuin ensimmäisestä.

– Siitä tulee varmasti ihan erilainen peli. Sen on CHL:ssä oppinut, että vieras- ja kotipeleillä on merkittävä ero ja joukkueet pelaavat ihan eri tavalla. Siinä mielessä tällä pelillä ei ole hirveästi merkitystä sitä ajatellen. Nyt tiedämme vähän paremmin millainen vastustaja on, mutta muuten on varmasti erilainen peli tulossa.

Toinen osaottelu pelataan Rouenissa tiistaina 14.12.