Champions Hockey Leaguen lauantain otteluissa voittoihin ylsivät molemmat tamperelaisjoukkueet. Tappara kaatoi vieraissa sveitsiläisen Rapperswil-Jona Lakersin 3-1 ja Ilves itävaltalaisen Red Bull Salzburgin jatkoajan jälkeen 3-2.

Rapperswilin kotikaukalossa St. Galler Kantonalbank Arenalla pelattiin vajaa vartti ilman osumia. Sitten iski Tappara, kun Kristian Kuusela pisti maalin edestä irtokiekon sisään. Tästä ei kulunut kuin puolisentoista minuuttia, kun kiekko oli uudemman kerran Melvin Nyffelerin selän takana. Ben Thomas laittoi liikkuvat taakse ja Nyffeler oli voimaton.

Tappara irtosi kolmen maalin karkumatkalle ajassa 34.47 Tyler Kelleherin rannelaukauksella. Maali syntyi vain hetki sen jälkeen, kun isäntäjoukkue oli tullut täysilukuiseksi.

Tapparan Christian Heljanko yllätettiin ainoan kerran päätöserän viidennellä minuutilla Nicklas Jensenin toimesta. Enempää maaleja ei siis reilun 4000 katsojan edessä nähty.

Vaikka Tapparan voitto oli varsin selkeä, niin helpolla se ei irronnut. Lopulta maalivahtien torjunnat olivat Nyffeler 6 ja Heljanko 35.

-Kun rehellisesti sanotaan, niin todella tyytyväinen pitää tulokseen olla. Vastassa oli joukkue, jossa on ihan MM-tason huippupelaajia, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kiitteli.

Tapolan mukaan kirvesrinnoissa oli monta onnistujaa Heljangon ohella.

-Esimerkiksi Ahlroth (Jesper) pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä meidän mukana ja suoriutui hyvin. Nämä omien nuorten esitykset ovat tärkeitä jatkoa ajatellen, Tapola muistutti.

Lohkon toisessa ottelussa Tapparalle torstaina 2-5 -tappion kärsinyt Slovan Bratislava hävisi samana päivänä Rapperswilin voittaneelle Red Bull Münchenille 1-4. Seuraavaksi Tappara kohtaa tulevana torstaina Slovan Bratislavan Tampereella.

-Edelleen on pidettävä kantapäät maassa, Tapola sanoi.

Salzburgissa avauserä päättyi Ilveksen osalta karvaasti, kun Ali Wukovits maalasi vain neljä sekuntia ennen summerin pärähtämistä.

Toinen erä oli Itävallassa maaliton, mutta kolmannen alkuun Ilves tuli tasoihin. Maalista vastasi Jyrki Jokipakka terävällä laukauksellaan.

Tamperelaisten toinen osuma syntyi Balazs Sebokin tarkalla sivalluksella aikaan 49.45, mutta Benjamin Nissner puristi pelin tasoihin ilman maalivahtia varsinaisen peliajan päätösminuutilla.

Jatkoajalla sankarin viitan sai harteilleen läpiajostaan onnistunut Ilveksen Joona Ikonen.

-Tulimme ensimmäiseen erään siten kuin kuuluukin, mutta toinen oli käsittämättömän huono. Hävisimme jokaisen kaksinkamppailun, Ilves-luotsi Jouko Myrrä harmitteli.

Loppua kohden peli Ilveksen onneksi parani.

-Jos jotain haluaa nostaa esiin, niin se oli meidän maalivahtipelimme. Seuraavaksi pääsemme onneksi pelaamaan kotona. Kyllä sitä jo odottaa, kun on ollut seitsemän päivää reissussa, Myrrä mietti.

Torstaina Ilveksen 3-2 -voittanut Fribourg-Gottéron taipui lauantaina kotikaukalossaan norjalaiselle Stavanger Oilersille 0-1.

Lähde: CHL:n tiedote