Suomen futsalmaajoukkue voi olla todella ylpeä siitä, miten tiukoille joukkue laittoi tulevan mestarijoukkueen, Portugalin. Futsalin EM-finaalissa Portugali nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 4-2 voittoon Venäjää vastaan.

Suomi piinasi hallitsevaa – ja tulevaa – mestaria puolivälierien viimeisille sekunneille asti. Vain huippupelastukset estivät Suomea pakottomasta Portugalia jatkoajalle. Lopulta peli päättyi 3-2 Portugalille. Samoilla lukemilla joukkue voitti myös välierässään Espanjan.

Finaalissa Venäjä meni ensimmäisellä jaksolla 2-0 johtoon, mutta Portugali sai jakson lopussa huipputärkeän kavennuksen. Toinen jakso olikin sitten Portugalin juhlaa. Joukkue teki kolme maalia, Venäjä ei yhtään. Loppulukemat 4-2 aloittivat Portugalin mestaruusjuhlinnan.

Venäjä sijoittui turnauksessa hopealle ja pronssiottelussa 4-1 Ukrainan voittanut Espanja pronssille. Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Portugalin Zicky.