Hondurasin kohtaloksi MM-kisojen avausottelussa Ranskaa vastaan kävi Wilson Palaciosin ulosajo. Ranska kaatoi alivoimalla pelanneen Hondurasin maalein 3-0 (1-0).

Ranskan ensimmäinen lähellä piti paikka syntyi 16. minuutilla, kun se sai vapaapotkun oikealta. Mathieu Valbuena antoi sen maalin edustalle. Blaise Matuidi laukoi pilkun kohdalta ja Noel Vallades sai hieman käsiään väliin ja torjui pallon ylärimaan.

23. minuutilla pallo kolahti toistamiseen Hondurasin ylärimaan, kun Ranskan nuori hyökkääjä Antoine Griezmann puski pelivälineen ylähirteen. Minuuttia myöhemmin Valbuena keskitti maalille ja Karim Benzema puski hieman yli maalin.

26. minuutilla saatiin aikaan kunnon torikokous, kun Paul Pogba kuumeni Wilson Palaciosiksen tallottua hänen pohkeensa vereslihalle. Pogba selvisi jälkipeleistään varoituksella, samoin Palacious.

43. minuutilla Hondurasin ilta pimeni. Wilson Palacios lanasi nahistelukaverinsa Pogban törkeästi nurin boxissa. Tuomari heilautti toistamiseen keltaista korttia Palaciosille ja määräsi pallon pilkulle. Benzema laukoi pallon varmasti vasempaan yläkulmaan pelikellon näyttäessä siinä vaiheessa 45. minuuttia.

48. minuutilla uusi palloteknologia pääsi näyttämään toimivuuttaan. Benzema sijoitti pallon vasurillaan kohti takakulmaa. Pallo osui tolppaan, kimposi siitä maalivahti Vallandaresiin ja tämä sörkki pallon omaan maaliin. Hän ei aivan ehtinyt kauhoa palloa takaisin maaliviivalta ja maaliteknologia näytti, että pallo oli muutaman millin kokonaan ehtinyt ylittää maaliviivan. Maali merkittiin Valladaresin omaksi osumaksi.

Ranska jatkoi painostustaan ja vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiään miesalivoimalla pelaavan Hondurasin maalille. 64. minuutilla Blaise Matuidi pääsi todella hyvään tekopaikkaan, mutta viimeistely ontui ja pallo livahti pari senttiä ohitse.

72. minuutilla Benzema vei Ranskan 3-0-johtoon. Ranska sai vapaapotkun päädyn tuntumasta. Benzema oli kärppänä paikalla puolustajasta kimmonneesta pallosta ja laukoi oikealla jalallaan pallon voimalla etuylänurkkaan.

Lisämaaleja ei nähty, vaikka paikkoja Ranskalla kyllä kosolti olikin.