Jääkiekon Champios Hockey Leaguessa miteltiin tiistaina neljännesvälierien avausotteluita. Suomalaisjoukkueista Jukurit pelasi kotikaukalossaan 1-1 (1-0, 0-1, 0-0) -tasapelin sveitsiläisen Fribourg-Gottéronin kanssa. Tappara puolestaan voitti HC Davosin Sveitsissä 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).

Mikkelissä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 11.38 ja sen viimeisteli läpiajosta Juhamatti Aaltonen.

Fribourg-Gottéron tasoitti pelin toisen erän alussa, kun Ryan Gunderson osui maalinedustalta. Kolmas erä oli maaliton, joten päätössummeri soi tasatilanteessa. Koska kyseessä on kaksiosainen neljännesvälierä, jossa yhteismaalit ratkaisevat, niin jatkoaikaa ei Mikkelissä pelattu.

– Tasapeli on sellaista herkkua, että ei ole itsellä vielä ammattilaisuralla tullut vastaan, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen pohti.

– Sinänsä tämä on selkeä juttu, että seuraavan pelin voittaja menee jatkoon. Mitään maalieroja ei tarvitse laskeskella, Jokinen jatkoi.

Jokinen oli tyytyväinen Jukurien ensimmäiseen erään, mutta kaksi viimeistä jättivät parantamisen varaa.

– Vastustaja nosti tasoa ja me jouduimme pyörimään liikaa omissa, Jokinen mietti.

Mutta kaikki on siis tässä otteluparissa vielä auki.

– Meidän pitää seuraavassa pelissä parantaa kiekollista huolellisuutta jokaisella kentän osa-alueella, Jokinen huomautti.

Davosissa ei ensimmäisessä erässä maaleja nähty ja toisessakin erässä saatiin odottaa onnistumista pitkään. Petteri Puhakka vei Tapparan johtoon alivoimalla ajassa 32.15 näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi.

Kolmas erä oli maaliton ja näin Tappara-vahti Christian Heljanko sai nollapelin maukkaaseen paikkaan. Ottelun aikana Heljangolle kertyi torjuntoja yhteensä 20.

– Huippupeli Heljangolta. Ensimmäiset 50 minuuttia pelasimme hyvin, mutta sitten tapahtui jotain. En tiedä, johtuiko korkeasta ilmanalasta vai mistä? Tuntui siltä, että odottelimme vain summeria, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola analysoi.

– Mutta hyvät asetelmat tämä antoi toiseen peliin. Toivottavasti saamme paljon yleisöä taaksemme, Tapola huomautti.

Neljännesvälierin toiset osat pelataan ensi viikon tiistaina. Jukurit pelaa tuolloin Sveitsissä ja Tappara Tampereella.

Lähde: CHL:n tiedote