Norjalaisässä Martin Johnsrud Sundby voitti perinteisen Birkebeinrennetin, mutta kaukana ei ollut että kisa olisi päättynyt huomattavasti murheellisemmin.

Pitkänmatkankisaa oli hiihtämättä vajaa 20 kilometriä ja Sundsby johti kilpailua suhteellisen selvästi. Moottorikelkalla liikkunut tv:n kuvausryhmä seurasi hetken kakkosena hiihtänyttä Simon Östenseniä, mutta kiihdytti sitten ottamaan kuvaa kärkihiihtäjästä.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan suunnitellusti, vaan kelkka  törmäsi suoraan Sundbyyn, joka lensi törmäyksen voimasta vauhdilla hankeen.

– Emme tiedä tarkalleen mitä tapahtui, tietysti tällainen on hyvin onnetonta. Latu-uran vasemmalla puolella on ura moottorikelkalle ja luultavasti Sundby on vaihtanut sille uralle kuulematta sen tuloa. Tästä huolimatta tapaus oli skootterin vika, ei Sundbyn, Ski Classicsin johtaja David Nilsson sanoi NRK:lle.

Sundby selvisi törmäyksestä kuitenkin katkenneella sauvalla eikä loukkaantunut itse ja jatkoi maaliin saakka kisan kärjessä.

– En ollut erityisen ilahtunut, mutta sen ehkä osaatte kuvitellakin, Sundby sanoi maalissa tapaukselle jo naureskellenkin.

– Ajattelin että ”nyt kaikki varusteet menevät p…aksi”. Sauva katkesi, mutta sekin saatiin hoidettua.