NHL:n parhaaksi pelaajaksi monta kertaa tituleerattu ja monessa äänestyksessä rankattu Edmontonin Connor McDavid ei pystynyt johtamaan joukkuettaan NHL:n varsinaisiin pudotuspeleihin. McDavid analysoi kauden varhaista loppumista NHL:n sivuilla. Puolustuspelaamisen täytyy parantua McDavidin mukaan, mikäli Oilers haluaa palata mestaruustaisteluun jossain vaiheessa.

– Puolustuspelaamisemme ei ole sillä tasolla mitä pitäisi. Joukkueet, jotka voittavat, ovat joukkueita, jotka puolustavat. Me emme ole tätä vielä kunnolla oivaltaneet, McDavid arvioi.

– En osaa muotoilla asiaa muuten. Me otimme isoja askelia puolustuspelissämme tämän kauden aikana, mutta se ei ollut kohdallaan loppukaudella.

Edmonton putosi Chicagolle pudotuspelikarsinnoissa oltuaan selvä ennakkosuosikki jatkoon. McDavidin ja Leon Dreisaitlin johdolla joukkue takoi maaleja ja kaksikko dominoi pistepörssiä. Chicago kuitenkin opetti puolustamisen ja kokemuksen merkityksen ja päätti Edmontonin kauden. Tosin nyt näyttää siltä, että Chicagon kausi päättyy Las Vegasin käsittelyssä ensimmäiseen kierrokseen: Las Vegas johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-0 ja jo varhain maanantaina saattaa varmistaa jatkopaikkansa.

V Sport jääkiekko ja Viaplay seuraavat NHL:n ratkaisuhetkiä kanavillaan.