NHL-uranuurtaja muisteli Edmonton -aikaa: ”Messier oli ihan ylivoimainen johtaja”

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Yksi suomalaisista maalivahtipelin uranuurtajista, Kari Takko, pelasi NHL-uransa loppuvaiheilla myös Edmonton Oilersin riveissä. Edmonton on taas keskipisteessä siksi, että siellä sijaitsee lauantaina jatkuvan NHL:n toinen peliareena, mutta Takon aikaan se oli keskipisteessä siksi, että joukkue kuhisi supertähtiä – tosin Takon aikana Wayne Gretzky ja Jari Kurri olivat siirtyneet pois.

– Mut hankittiin, koska Grant Fuhr sai suspensionin (pelikiellon) kokaiinikärystään. Bill Ranford oli silloin ykkösmolari. Olen leikillisesti sanonut, että olin organisaation vitosvahti ja silti siellä oli punainen matto joka paikassa, Takko muistelee Suplan Stanley Cup Classics -podcastissa.

– Tietenkin se Edmontonin ns. suuruuden aika oli myös vielä. Gretzky nyt ei ollut enää siellä eikä Kurri, mutta siellä oli Messier, Anderson ja muut. Suurin osa niistä mestaruusvuosien pelaajista oli jäljellä. Siihen aikaan jääkiekko oli Edmontonissa ihan hirveässä asemassa, mitä se on toki vieläkin.

Erityisesti Mark Messier teki Kari Takkoon vaikutuksen. Suuren johtajan maineessa oleva hyökkääjä oli ainakin Takon mielestä maineensa veroinen.

– Mark Messier oli ihan ylivoimainen johtaja. Olisi mielenkiintoista tietää, millainen se tilanne oli silloin, kun Gretzky oli siellä. Gretzky oli varmaan pelillinen johtaja, mutta oliko Messier henkinen johtaja? Messier johti sitä joukkuetta, Takko arvioi.

NHL-kausi jatkuu virallisilla otteluilla lauantaina. Kari Takon työnjatkajia on useammankin joukkueen maalin suulla ja koko joukko suomalaispelaajia taistelee Stanley Cupista. Matkaa kohti pokaalia seurataan V Sportin kanavilla ja Viaplayn välityksellä.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!