JYPin 20-vuotias puolustaja Anttoni Honka on pelannut hyvää kautta jyväskyläläisjoukkueessa, vaikka joukkueen kausi on ollut hankala. Honka on myös NHL-seura Carolina Hurricanesin varaus, mutta Hongan mukaan lähtö rapakon taakse ei ole vielä ajankohtainen.

Nuoresta iästään huolimatta Honka pelaa jo neljättä kauttaan Liigassa. Hän pitää hallussaan useita joukkueensa tilastojen ykköspaikkoja, jotka heijastavat vahvasti hänen pelitapaansa. Kiekko pysyy hyvin lavassa ja syötöt lähtevät tarkasti. Hän on myös kääntänyt kaksinkamppailut parhaimmalla prosentilla edukseen JYPin joukkueesta.

– Kiekollinen pelaaminen on se mitä minulta odotetaan joukkueessa, ja se minkä koen suurimmaksi vahvuudekseni ja miksi olen ylipäänsä Liigaan päässyt. On kiva kuulla, että kaksinkamppailuissa olen pärjännyt noin hyvin, Honka kertoo Liigan sivuilla.

Honka varattiin NHL:ään viime vuonna, mutta aivan vielä hän ei ole seuraamassa isoveljensä Juliuksen jalanjäljissä rapakon taakse. Hurricanes pitää nuorukaista kuitenkin tarkasti silmällä.

– Ei ole vielä ollut mitään ja tässä tulee Jyväskylässä vielä pelattua. Kyllä sieltä kuitenkin viestiä tulee aika usein ja kyselevät kuulumisia ja miten pelit menevät. Joskus he laittavat videoita, että mitä haluaisivat minun kehittää. Aika paljon juttelemme ja on hieno huomata, että heitä kiinnostaa, paljastaa Honka.