Monivuotinen Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisander on joutunut omituiseen tilanteeseen. Werder Bremenin kapteeninnauhaa kantava Moisander on aloittanut viimeiset neljä ottelua Bundesliigajoukkueensa penkillä. Kolmessa näistä otteluista hän ei pelannut sekuntiakaan, lauantain Leipzig -ottelussa hän tuli reiluksi vartiksi kentälle.

Moisander oli viime kaudella yksi avainpelaajista, kun Bremen säilytti dramaattisesti sarjapaikkansa. Bremenin alkukausi oli myös vahva ja Niklas Moisander oli selkeästi yksi joukkueen onnistujista. Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain koska luottamus on kadonnut.

Niklas Moisander ei ole urallaan juurikaan penkillä viihtynyt. Upealla ammattilaisurallaan hän kantoi nauhaa Alkmaarissa, Ajaxissa ja nyt Bremenissä, Suomen A-maajoukkueen lisäksi. Italian kaudellaan Sampdoriassa vastuuta tuli vähän epäsäännöllisemmin, mutta muuten hän on jo ensimmäisestä ammattilaiskaudesta Zwollesta lähtien kuulunut aina avainpelaajiin.

Moisander täytti syksyllä 35 vuotta, joten pelivuosia ei välttämättä ole kovin montaa jäljellä. Tässäkin valossa on hyvin huolestuttavaa, että yksi suomalaisen jalkapalloilun viime vuosien suurnimistä on putoamassa vähälle vastuulle.

Werder Bremen on vahvan alun jälkeen pudonnut alempaan keskikastiin. Joukkue hävisi avausottelunsa, mutta sitten tuli kaksi voittoa ja viisi 1-1 lukemiin päättynyttä tasapeliä putkeen. Seitsemännen kierroksen ottelussa Bremen kohtasi Kölnin ja peli päättyi juuri 1-1 -lukemiin – tässä ottelussa Moisanderille kirjattiin oma maali. Sen jälkeen turkulainen on aloittanut ottelun penkiltä ja tosiaan vasta lauantaina, kierroksella 11, komennus tuli jälleen kentälle, vaihdon kautta nyt.

V Sport ja Elisa Viihde Viaplay näyttävät Bundesliigaa kanavillaan. Sunnuntaina on vuorossa kaksi ottelua, Augsburg kohtaa Schalken 16.30 alkavassa ottelussa ja 19.00 alkavassa kierroksen päätösottelussa Leverkusen yrittää nousta Bundesliigan kärkeen Hoffenheimia vastaan.