Viime viikonlopun F1-kisa Japanin Suzukassa jouduttiin keskeyttämään Carlos Sainzin ulosajon ja huononevien olosuhteiden takia. Sen seurauksena Pierre Gasly joutui pelottavan kokemuksen eteen kohdattuaan radalla nostotraktorin. Vuoden 2014 Suzukan osakilpailussa Jules Bianchi sai kuolemaan johtaneet vammat osuttuaan radalla olleeseen nosturiin, joka oli siirtämässä toista autoa.

– Turvallisuus on tärkeintä jokaiselle formula ykkösissä, niin kuljettajille ja talleille kuin ratavirkailijoille ja katsojille, Häkkinen sanoo Unibetin haastattelussa.

– FIA ja F1 ovat tehneet paljon töitä parantaakseen turvallisuutta. Jules Bianchin onnettomuus vuonna 2014 oli traaginen tapahtuma, josta kaikki ovat yrittäneet ottaa opikseen. Se on ollut ainoa kuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus F1-sarjassa 28 vuoteen, emmekä halua nähdä niitä enää lisää.

– Sunnuntain tapahtumat ovat huolestuttavia, koska oli selvää, että Pierre järkyttyi kovasti nähtyään traktorin radalla. Hän sai rangaistuksen ajettuaan liian kovaa punaisten lippujen aikana, mutta on hyvä, että FIA tutkii tapahtunutta.

– Kuljettajien on helppo herpaantua tai olla huomaamatta tilanteita, ja erityisesti noin huonossa näkyvyydessä erilaiset signaalit voivat jäädä näkemättä. Tarvitaan toimenpiteitä, jotka varmistavat, että kaikki tietävät, mitä tapahtuu. Kaikki haluavat pitää lajin niin turvallisena kuin mahdollista, ja jokainen tämänkaltainen tapaus on tilaisuus oppia, parantaa ja välttää toistamasta historiaa.

Lue koko haastattelu tästä.