NHL:n päättynyt runkosarja tarjosi katsojille maalijuhlia sekä tähtien tuikkimista. Sarjan nimimiehet tekivät hirmuisia pörssilukemia ja joukkoon mahtui yllättäjiäkin. Runkosarja todellakin hemmotteli hyökkäävän jääkiekon ystäviä ja monien ottelujen lukemat olivat kuin 1980-luvulta.

Pistepörssin suurin voittajakandidaatti piti pintansa. Edmontonin Connor McDavid vei pörssin nimiinsä lukemilla 44+79=123. Moni odotti, että toiseksi tulisi saman seuran saksalaistykki Leon Draisaitl, mutta mies tuli ”vasta” neljänneksi. Lukemiksi kirjattiin 55+55=110. Väliin kiilasivat hieman yllättävämmät nimet Johnny Gaudreau ja Jonathan Huberdeau. NHL:n sivujen pistepörssin kakkosena on Floridan Huberdeau, siitä huolimatta, että hän teki vähemmän maaleja kuin Gaudreau. Tämä johtuu siitä, että NHL määrittelee pelatun ottelumäärän tehtyjen maalien edellä. Tässä mielessä pistepörssi määräytyy hieman eri tavalla kuin esimerkiksi Suomessa.

Huberdeau voitti koko sarjan syöttötilaston alustaen peräti 85 osumaa runkosarjan voittajan paidassa. Maaleja syntyi hienot 30 ja Huderdeaun uskomaton kausi jää historiaan lukemilla 30+85=115. Calgaryn huippuykkösketjussa uurastanut Gaudreau teki lukemat 40+75=115. Saman ketjun Matthew Tkachuk ylitti myös maagisen sadan pisteen rajan ja sijoittui pistepörssissä sijalle kahdeksan.

Pistepörssin viitonen oli jälleen huippukauden pelannut Minnesotan Kirill Kaprizov, joka teki lukemat 47+61=108 ja kuutonen maalipörssin vienyt Auston Matthews, 60+46=106. Samoihin pisteisiin nousi myös Tampan konkarihyökkääjä Steven Stamkos. Matthews pelasi miltei kymmenen ottelua vähemmän kuin muut kärkipään miehet vaivojen ja pelikiellon vuoksi, joten hän olisi tämän kauden tahdillaan voinut nousta jopa pörssin kakkoseksi – ykkösnimi McDavid olisi joka tapauksessa ollut liian kaukana.

Pistepörssin koko ”club 100” johdatteli jokainen oman seuransa myös pudotuspeleihin. Ensi viikolla alkavat pudotuspelit nähdään Elisa viihde Viaplayn kanavilla aina Stanley Cupin nosteluun asti.