Max Verstappen nappasi paalupaikan Itävallan GP:n lauantaiseen sprinttikilpailuun. Valtteri Bottas oli 12.

Aika-ajosta tuli sekä dramaattinen että tapahtumarikas. Viimeisellä osiolla sekä Lewis Hamilton että hänen tallikaverinsa George Russell ajoivat seinään. Etenkin Hamiltonin auto meni huonoon kuntoon sen törmättyä seinään.

Mercedeksen mekaanikoilla riittääkin hommia parsia autot kasaan lauantain sprinttikilpailuun. Russell lähtee neljännestä lähtöruudusta ja Hamilton yhdeksännestä.

Alun perin aika-ajoissa neljänneksi ajanut Sergio Perez joutuu lähtemään kilpailuun 13. paikalta, kun hän ajoi toisen osion aikana yhden mutkan pidemmäksi kuin olisi saanut. Näin ollen hänen kolmannen osansa aika hylättiin.

Verstappen nappasi paalun niukasti ennen Charles Leclerciä ja Carlos Sainzia. Koko kärkikolmikko mahtui yhdeksän sadasosan sisään. Valtteri Bottas oli lopulta 12. Bottas joutuu kuitenkin lähtemään sunnuntain varsinaiseen kilpailuun viimeisestä lähtöruudusta, sillä hänen moottoriinsa oli tehty enemmän muutoksia kuin F1-säännöt sallivat.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1-lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.