Max Verstappen oli F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa nopein ja nappasi itselleen paalupaikan. Valtteri Bottas oli 12.

F1-vuosi 2023 alkoi tutussa komennossa, kun Red Bullin kuski pyyhälsi nopeimman ajan aika-ajossa. Red Bull antoi heti myrskyvaroituksen muille, kun Sergio Perez nappasi kakkosruudun paikan.

Voimasuhteet näyttävät säilyneen viime kaudesta pääosin samana, sillä Ferrarit valloittivat kakkosrivin Charles Leclercin johdolla.

Mercedes on kärkikaksikosta edelleen kaukana ja se on saanut haastajakseen Aston Martinin. Fernando Alonso ajoi viidenteen ruutuun ennen George Russellia ja Lewis Hamiltonia. Lance Stroll oli kahdeksas.

Valtteri Bottaksen aika-ajot olivat vaikeat. Hän oli lopulta 12., mutta päihitti tallikaverinsa Guanyu Zhoun, joka oli pykälän Bottaksen takana.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä. Viaplayn urheilutarjonta sisältää Formula 1 -lähetysten lisäksi myös kaikki F2 ja F3 aika-ajot, sprintti- sekä osakilpailut, näistä kaikki sprintti- ja osakilpailut selostetaan suomeksi. Eikä moottoriurheilutarjonta lopu vielä tähänkään, samalla tilauksella näkyvät myös mm. MotoGP, Nascar ja Indycar -kisat sekä paljon muuta huippu-urheilua.