Matilda Castrenista tuli kautta aikain ensimmäinen suomalaisvoittaja golfin LPGA-tourilla. Castren voitti Mediheal Championshipin kahden lyönnin erolla.

Castren oli kolmen kierroksen jälkeen jaetulla toisella sijalla kaksi lyöntiä kilpailua johtavaa Min Leetä perässä. Castren pelasi ilmiömäisen päätöskierroksen tulokseen 65 (-7) ja se siivitti hänet voittoon kahden lyönnin erolla Leehen.

Tulokaskauttaan pelaava 26-vuotias Castren kuittasi voitostaan 186 000 euroa.

– Voittaminen on ollut haave pikkutytöstä lähtien, ja nähdä sen toteutumisen, niin tämä on niin uskomaton hetki. Mikään ei ole tähän verrattavissa, Castren kertoi kilpailun jälkeen.

Mikäli Castren jatkaa pelejä menestyksekkäästi, on hänellä mahdollisuus saada vielä kutsu Euroopan joukkueeseen Solheim Cupiin.

– Tämä kaiket muuttaa asioita. Se olisi toinen unelma, joka kävisi toteen. Se on ehdottomasti yksi tavoitteistani golf-urallani. Se merkitsisi minulle todella paljon, Castren kertoi.

Ennen Castrenia paras suomalaissijoitus oli Minea Blomqvist-Kakon kolmas sija.

– Toivottavasti tämä on ensimmäinen monista. Toivottavasti tytöt Suomesta haluavat tulla tänne pelaamaan, Castren totesi.

Elisa Viihde Viaplay & V sport golf esittävät maailman huippugolfia.