Lukas Hradecky koko jalkapallomaailman katseiden alla: ”Maailmanlaajuisesti ylivoimaisesti isoin ottelu”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on suurennuslasin alla tulevan viikonlopun koko maailman seuratuimmassa jalkapallo-ottelussa, jossa ”Luken” Bayer Leverkusen isännöi Bayern Müncheniä. Vierailija on kahdeksan pisteen päässä varmasta mestaruudesta, ja Leverkusen taistelee yhä paikasta Mestareiden liigassa.

– Siellä on Luke vastaan Bayern München! Jos aletaan miettiä, mitä meillä on maailmanlaajuisesti tarjolla, kun mietitään kaikkia urheilulajeja ja -sarjoja, niin kyllähän tuo on tulevan viikonlopun ylivoimaisesti isoin ottelu, jota tullaan katsomaan ympäri maailman. Kuka siellä on maalissa? Kuka voi ottaa ison roolin? Kenen on mahdollista vain ja ainoastaan onnistua, niin se on Luke! Jos Bayern München saa ison myllyn päälle, ja Luke pitää nollan ja ottaa neljä ”Moi mutsi -torjuntaa”, ja on ottelun sankari, niin Lukella voi olla kesän jälkeen uudet tuulet, ennakoi Viaplayn asiantuntija Mika Kottila Suplan Week of Football -podcastissa.

– Bayern München on tällä hetkellä pelaavista joukkueista maailman paras. Luke pääsee koko maailman luupin alle.

Bayer Leverkusenin Kai Havertzin pelikunto on vielä arvoitus. Nuoren miehen pelaaminen olisi kotijoukkueelle tärkeää, sillä hän on tehnyt koronatauon jälkeen viisi maalia. Ikää hänellä on 20 vuotta.

– Onhan se mahtavaa, että tuonikäiset jätkät ovat isoissa otsikoissa ja isoissa rooleissa noin isoissa sarjoissa. Se, mikä minua näissä kiinnostaa, on se, että mitä tapahtuu Bundesliigalle ja sen tähdille, koska he ovat nyt luupin alla. Ei esimerkiksi Gary Lineker uhraa Bundesliigalle yhtään twiittiä, mutta nyt se on ainoa sarja, jota seurataan. Totta kai heitä on aiemminkin huhuttu, että mihin he lähtevät, Kottila sanoo.

Leverkusenin edellä oleva Borussia Mönchengladbach pelaa oman ottelunsa jo perjantaina. Aikataululla ei ole Kottilan mukaan vaikutusta Leverkusenin pääkoppaan.

– On ihan sama, mitä perjantain tapahtuu, heillä on vastassa Bayern München. Jos vaikka Augsburg tulisi vastaan, ja Mönchengladbach olisi hoitanut hommansa perjantaina, niin silloin voisi olla paineita.

SC Freiburg-Borussia Mönchengladbach nähdään Viaplayssa perjantaina kello 21.20 ja Bayer Leverkusen-Bayern München lauantaina kello 16 alkavan bundesliigastudion ensimmäisenä otteluna.

Week of Football -podcastia voi kuunnella Suplassa.