Tulevana lauantaina Helsingin Olympiastadionilla nähdään englantilaisjätti Liverpool FC:n sekä Helsingin Jalkapalloklubin välinen kohtaaminen.

Englannissa on lähes pyhää, että kukin henkilö kannattaa maksimissaan yhtä joukkuetta, muuten hänet ristitään ns. kunnianmetsästäjäksi. Liverpoolin suomalaisten kannattajien, OLSC (Official LFC Supporters club) Finlandin jäsenten mielestä asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Muun muassa OLSC:n puheenjohtaja Aki Welander ei näe ainuttakaan syytä siihen, miksi stadionille lauantaina saapuva jalkapallon ystävä ei voisi kannattaa molempia joukkueita.

– Meillä on paljon porukkaa, jotka omistavat HJK:n kausikortin. Ne eivät rajaa toisiaan pois. Se on pikemminkin rikkaus. Ihan turhaa ottaa kipinää siitä, että joku kannattaa jotain toista joukkuetta kuin toinen. Suomessa se (jalkapallo) on niin marginaalista vielä, vaikka laji onkin kasvamassa, Welander sanoo sivustollemme.

Welander ei suosi lauantaina Klubia, vaan liputtaa vierailevan punapaitajoukkueen puolesta. Hän toivoo, että molemmat joukkueet ottaisivat tapahtumasta kaiken ilon irti ja peluuttaisivat ykkösmiehistöjään, tai ainakin mahdollisimman hyviä kentällisiä.

– Kysymys on siitä, mitkä joukkueet siellä pelaavat vastakkain. Toivon, että HJK pelaisi kunnon joukkueella ja ottaisi kaiken ilon irti, kun saavat laadukkaan vastuksen. Varsinkin nyt, kun he ovat Mestarien liigan karsinnoissakin näin pitkällä.

– Olen luottavainen, että Pool voittaa, mutta miten paljon, se on kysymysmerkki, Welander hymähtää.

HJK:n ja Liverpoolin välinen ottelu alkaa lauantaina 1.8. klo 19.30 Helsingin Olympiastadionilla. Liverpool pelaa heti seuraavana päivänä Swindonia vastaan Englannissa, mikä on joukkueen viimeinen harjoitusottelu ennen Valioliigan alkamista.