Kampuksen Dynamo sai huippu-uutisia, kun Jukka Kytölä päätti olla käyttämättä optiotaan siirtyä ulkomaille ja päätti jäädä Kampuksen Dynamoon tulevaksikin kaudeksi.

Muun muassa Italian pääsarjassa ensimmäisenä suomalaisena pelaajana debytoinut Jukka Kytölä (1988) jatkaa peliuraansa Kampuksen Dynamossa.

Kytölällä olisi ollut ottajia ulkomaisista seuroista, mutta KaDyyn jääminen oli monen tekijän summa.

– Dynamossa on hyvä valmennus, päivittäisen tekemisen ympäristö vastaa eurooppalaisia huippuseuroja. KaDy on mennyt eteenpäin siitä kun pelasin neljä vuotta sitten Dynamossa, täällä on selkeästi lähdetty rakentamaan erilaista organisaatiota. On pystytty luomaan ammattimaisuuteen pyrkivä organisaatio, joka antaa pelaajalle hyvän ympäristön pelata, ajan voi fokusoida ja urheilemiseen voi keskittyä täyspainoisesti, Jukka Kytölä taustoitti seuran nettisivuilla.

Päättyneellä kaudella Kytölä iski Liigassa tehot 14+26 pelaten pienen loukkaantumisen takia vain 21 ottelua. Tuleva kausi tulee kuitenkin olemaan erittäin rankka pelillisesti, sillä edessä ovat seurajoukkueena Futsal-Liigan ohella Mestarien Liigan pelit ja maajoukkueen kanssa EM-kisat.

Mestarien Liigan ensimmäisen kierroksen pelit pelataan Riikassa 20.-25.8.2021.

– Kun joukkueessa ei ole tapahtunut isoja muutoksia päästään aloittamaan vahvasti. Meillä on jo yhteinen pelitapa, yhdessä vietetty aika vahvistaa joukkuetta ja yhteinen kokemus on tehnyt meistä vahvemman. Nyt on luottavainen olo ennen pelejä, Kytölä kertoi seuran nettisivuilla UFCL-peleihin valmistautumisesta.

EM-kisoja maajoukkueveteraani odottaa suurella innolla, Suomelle futsalin arvokisapaikka on ensimmäinen sen historiassa.

– Tämä oli meidän unelma, aluksi ei osattu edes haaveilla tästä. Nyt se on totta, ja eurokentille lähdetään näyttämään parasta Suomea. Mićo Martić on valmentanut pitkään, ja kisojen jälkeen on edessä tietyn aikakauden loppu. Maajoukkueen kehitys kuitenkin jatkuu varmasti. Taso on korkealla ja joukkueella on oma hyvä näkemys siitä miten kehitytään entisestään. Maajoukkueen pelityyli on alkanut löytyä, noin kolmen viime vuoden aikana on alkanut loksahdella kaikki palaset kohdalleen, KaDy-ikoni hehkutti.

– Henkilökohtaisesti tavoitteena on pelata enemmän ehjänä. Pitää osata kuunnella omaa kehoa, ja antaa aikaa palautumiseen huomioiden sen, että paljon pelejä on tulossa sekä liigassa että maajoukkueen kanssa. Kunhan pääsisi pelaamaan ehjän kauden. Meillä on tavoitteena olla edellistä kautta vahvempi joukkueena sarjan alusta loppuun ja kauden suunnittelussa on olennaisessa roolissa myös kuormituksen säätely, Kytölä summasi.

Jukka Kytölä on palkittu useana vuonna suomalaisten urheilutoimittajien valitsemana Suomen parhaana futsalpelaajana ja valittu useasti tähdistökentälliseen. Jukka Kytölällä on taskussa Futsal-Liigasta kaksi mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Vuonna 2019 Kytölä teki suomalaista futsalhistoriaa pelaamalla ensimmäisenä suomalaisena Italian korkeimmalla sarjatasolla Kaos Mantovan paidassa.

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy lauantaina 11. syyskuuta ja futsalin EM-kisat puolestaan pelataan Hollannissa 19. tammikuuta alkaen.

Lähde: Palloliitto