Miesten lentopallomaajoukkueen leiritys kohti ensi kuun vaihteen maaotteluita ja reilun kuukauden päästä alkavaan Maailmanliigaan pääsee toden teolla vauhtiin torstaina Kuortaneen urheiluopistolla.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on valinnut viikon tulokasleirin jälkeen nyt varsinaisen Maailmanliigan pelaajaryhmän, jossa on vielä yksi ylimääräinen pelaaja eli 15 miestä. Sammelvuo pohtii vielä joukkoineen, otetaanko Maailmanliigaan mukaan kolme vai neljä keskitorjujaa ja neljä vai viisi yleispelaajaa.

Kokeneimmat pelaajat kesän ryhmässä ovat passari Eemi Tervaportti (164), hakkuri Lelu Ojansivu (157) ja libero Lauri Kerminen (81).

Maailmanliigan ryhmässä on viisi pelaaja, jotka eivät ole vielä pelanneet yhtään miesten maaottelua: Mauri Kurppa, Henrik Porkka, Peetu Mäkinen, Eetu Pennanen ja Anssi Hakala. Lisäksi Markus Kaurton viisi maaottelua ovat tulleet ns. B-maajoukkueen riveistä Bakun viime kesän Euroopan kisoista.

Maailmanliigassa pelataan uudella systeemillä, jossa Suomi on mukana 2-tasolla kolmessa eri turnauksessa: Japanissa Osakassa, Egyptissä Kairossa ja Suomessa Tampereella. Kaikkina viikonloppuina pelataan kunkin maan osalta kolme ottelua neljän joukkueen turnauksissa.

Suomen Maailmanliigan turnaus pelataan 1.-3.7. Tampereella. Suomen lisäksi mukana ovat Portugali, Kuuba ja Kanada.