Kari Lehtosen täydellinen sulaminen seitsemännessä ottelussa St. Louisia vastaan ratkaisi pitkälti Dallasin putoamisen konferenssifinaalista.

Lehtonen torjui avauserässä viisi kertaa, kolme kiekkoa meni selän taakse. Toiseen erään tilalle luisteli Antti Niemi.

– Maalivahtina sitä yrittää aina torjua jokaisen laukauksen. Tänään en siihen pystynyt. Totta kai tuntuu pahalta, Lehtonen sanoi WGAL.comin mukaan.

– Vaikka tämä oli urani ensimmäinen Game 7, en usko, että sillä on mitään merkitystä. Samoja pelejä nämä ovat ja yritin tehdä työni ihan samalla tavalla kuin missä tahansa ottelussa. Minä murruin tässä pelissä, toivottavasti saan pelata vielä moneen kertaan yhtä kovia pelejä huipputasolla.

Valmentaja Lindy Ruff on peluuttanut suomalaisvahtejaan puoliksi koko kauden.

– Nyt ei ole oikea aika syyttää ketään. Pitää katsoa isoa kuvaa. Me emme tehneet tässä sarjassa tarpeeksi maaleja paikoista, joista ne olisi pitänyt tehdä, Ruff sanoi.
Seurakaveri Jamie Benn ei syyttänyt Lehtosta.

– Emme olisi tässä ilman häntä, joten ei ole mitään syytä kyseenalaistaa Karin peluuttamista. Me olimme huonoja tänään, joukkueen kapteeni sanoi.

Molemmilla suomalaisilla on sopimustaan kaksi vuotta jäljellä ja heille maksetaan yhteensä 10,4 miljoonaa dollaria kaudesta.